Nämä nimet puuttuvat Pasi Mustosta puolustavasta kirjeestä – vaikuttiko Jääkiekkoliitto asiaan? "Kunnioitetaan sitä"

Näin Noora Räty reagoi Pasi Mustosen vastattua Leijonakuningatar-kirjassa esitettyihin väitteisiin 1:43
Näin Noora Räty reagoi Pasi Mustosen vastattua Leijonakuningatar-kirjassa esitettyihin väitteisiin

Naisleijonien entistä päävalmentajaa Pasi Mustosta puolustava avoin kirje julkaistiin keskiviikkona. Kirjeen on allekirjoittanut neljä entistä maajoukkuepelaajaa ja kuusi entistä taustajäsentä. Naisleijonien nykyisiä toimihenkilöitä ei nimien joukosta löydy. MTV Urheilu tavoitti joukkueen GM:n Tuula Puputin ja kysyi, onko Jääkiekkoliitto kieltänyt kommentoimasta asiaa.

Suomen Jääkiekkoliitto pyysi Suomen urheilun eettistä keskusta (SUEK) aloittamaan tutkinnan entistä Naisleijonien päävalmentajaa Pasi Mustosta koskien. Kuusitoista Naisleijonien maajoukkuerinkiin kuulunutta pelaajaa kertoi jo tämän vuoden tammikuussa Pelaajayhdistykselle kokeneensa asiatonta kohtelua Mustosen suunnalta. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Valmennuskulttuuri on ollut erityisesti myrskyn silmässä sen jälkeen, kun maalivahti Noora Räty kritisoi Mustosta tuoreessa kirjassaan.

Mustonen on saanut taakseen myös tukea. Keskiviikkona Mustosta puolustava avoin kirje julkaistiin mediassa. Kymmenen entistä maajoukkueeseen kuulunutta henkilöä toteaa kirjeessä, että he eivät tunnista viimeaikaisesta uutisoinnista tuntemaansa joukkuetta. 

Kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa kokeneet pelaajat Riikka Sallinen ja Linda Leppänen sekä valmentajat Kari Eloranta ja Tommi Pärmäkoski. Nykyisiä maajoukkueessa työskenteleviä henkilöitä, kuten päävalmentaja Juuso Toivolaa tai GM Tuula Puputtia ei allekirjoittaneiden joukosta löydy. Sekä Toivola että Puputti ovat tehneet monivuotisesti yhteistyötä Mustosen kanssa. 

MTV Urheilu tavoitti Tuula Puputin asian tiimoilta.

Naisleijonien GM Tuula Puputti, tänään on julkaistu avoin kirje, jossa useat entiset maajoukkuepelaajat ja toimihenkilöt puolustavat Pasi Mustosta. Nimeäsi ei kuitenkaan löydy tältä listalta. Mistä johtuu, ettet ole allekirjoittanut kirjettä?

– Niin kuin Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on aikaisemmin sanonut, odotetaan SUEKin tutkinnan valmistumista. Tällä hetkellä ei ole muuta kommentoitavaa.

Onko Suomen Jääkiekkoliitto siis linjannut, että työsuhteessa olevat toimihenkilöt eivät kommentoi tapausta?

– Kuten puheenjohtaja on kommentoinut, rauhoitetaan tilanne tutkinnan ajaksi ja kunnioitetaan sitä. 

Millainen kokemus sinulla on Pasi Mustosen ajasta Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana?

– Odotetaan SUEKin tutkinta ensin rauhassa loppuun. Tässä vaiheessa ei ole muuta kommentoitavaa. 

Lue myös:

    Uusimmat