Mainos

Partakorppikotkille poikanen Korkeasaaressa

Korkeasaaren partakorppikotkat ovat saaneet poikasen. Se kuoriutui munastaan viikko sitten.

Partakorppikotkien pesään ilmestyi noin kaksi kuukautta sitten tennispallon kokoinen valkoinen muna. Hautomisen aikana muna värjäytyi punaiseksi vanhempien sulista irronneesta väriaineesta. Hautomiseen osallistuivat sekä naaras että uros, ja molemmat myös hoitavat poikasta.

Korkeasaaren eläintarhasta kerrotaan, että perhetapahtuma eteni normaalissa aikataulussa. Partakorppikotkat munivat tammi-helmikuun vaihteen pakkasilla, ja muna kuoriutuu yleensä maaliskuun lopulla.

Kotkat rakentavat itse pesänsä risuista ja vuoraavat sen kamelinkarvoilla. Kamelinkarva pitää poikasen lämpimänä kevättalven pakkasissa.

Partakorppikotkat ovat pesineet Korkeasaaressa yhteensä viisi kertaa. Kaksi poikasta on kuoriutunut ja selvinnyt elämän alkuun. Kerran muna ei hedelmöittynyt ja kahdesti munasta ei ole syntynyt elävää poikasta.

Partakorppikotkat kuuluvat eläintarhojen eurooppalaiseen suojeluohjelmaan ja niitä on jo vapautettu takaisin luontoon.

Eurooppalaisissa eläintarhoissa partakorppikotkia on 59 yksilöä. Niiden jälkeläisiä ja jälkeläisten jälkeläisiä lentää Alpeilla noin 170 kappaletta, ja toissa vuonna niiden munista kuoriutui 14 poikasta.

Viimeisen vuoden mittaan poikasia on syntynyt ainoastaan kaksi: toinen Korkeasaaressa ja toinen itävaltalaisessa kotkakeskuksessa.

Syntymäpäivä molemmilla on sama.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.