Mainos

Parlamentin alahuone hyväksyi Ranskan poikkeustilalain

Ranskan parlamentin alahuone on hyväksynyt lain, joka antaa aluehallinnolle mm. valtuudet tehdä kotietsintöjä ja kieltää joukkokokoukset. Ylähuone äänestää asiasta huomenna.

Ranskan parlamentin alahuone on hyväksynyt hallituksen esityksen poikkeustilavaltuuksien jatkamisesta kolmella kuukaudella.

Esitystä puolusti 346 kansanedustajaa ja vastusti 148. Päätös menee vielä ylähuoneen eli senaatin käsittelyyn huomenna.

Maassa otettiin viime viikolla käyttöön 50 vuotta vanha laki, joka antoi aluehallinnolle muun muassa valtuudet määrätä ulkonaliikkumiskieltoja, tehdä kotietsintöjä ja kieltää joukkokokoukset.

Poikkeustilavaltuuksien jatkamisesta päätettiin hallituksen istunnossa eilen. Jatkaminen vaatii kuitenkin uuden lain, joka parlamentin on hyväksyttävä.

Pääministeri vieraili lähiöissä

Ranskan pääministeri Dominique de Villepin on kierrellyt Pariisin jännittyneissä lähiöissä. Villepin myönsi Pariisin koillispuolella Aulnay-sous-Bois'ssa, ettei levottomuuksia ole saatu vielä taltutettua.

- Tilanne on vakava useilla alueilla. Emme hyväksyä sitä, että parisataa autoa poltetaan joka yö, hän huomautti.

Mellakat ovat jatkuneet melkein kolme viikkoa. Rettelöijät ovat tuhonneet tänä aikana 8500 autoa ja aiheuttaneet vahinkoja sadalle rakennukselle. Noin 2800 ihmistä on pidätetty ja 600 vangittu. Sisäministeri Nicolas Sarkozyn mukaan suurin osa pidätetyistä on ennestään tuttuja poliisille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.