Mainos

Parkkisakkoa aiotaan nostaa

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa, että pysäköintivirhemaksun katto korotettaisiin nykyisestä 50 eurosta 80 euroon. Maksun enimmäismäärä halutaan saada vastaamaan joukkoliikenteen tarkastusmaksua.

Ehdotuksen mukaan pitkään jatkuvasta pysäköintivirheestä voitaisiin määrätä nykyisen yhden maksun sijaan kolme virhemaksua. Uusi maksu voisi rapsahtaa, kun edellisen määräämisestä on kulunut vuorokausi.

Yksityiseen pysäköinninvalvontaan halutaan selvä lainsäädäntö

Esityksen mukaan julkisesta pysäköinninvalvonnasta huolehtisivat edelleen poliisi ja kunnallinen pysäköinninvalvonta, mutta laissa säädettäisiin erikseen myös yksityisestä pysäköinninvalvonnasta. Näin yksityisellä alueella voitaisiin veloittaa valvontamaksu, joka vastaisi pysäköintivirhemaksua.

Yksityinen pysäköinninvalvonta on toiminut vuosia kiistan alla, kun toiminnan laillisuudesta ei ole ollut selviä pelisääntöjä. Alan suurimmat yritykset ovat päättäneet odottaa korkeimman oikeuden päätöstä ennen toimintansa jatkamista. ParkPatrol keskeytti toimintansa viime vuoden loppupuolella ja ParkCom tämän vuoden tammikuussa.

Uutena keinona pysäköintivirheiden ehkäisyyn työryhmä esittää myös rengaslukon käyttöönottoa. Esitys etenee nyt lausuntokierrokselle, ja oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan eduskunnan on määrä käsitellä asia vielä tämän vaalikauden kuluessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.