Mainos

Parkkipaikoille suunnitteilla uusia sakottajia

Sakotusoikeus saattaa laajentua merkittävästi, sillä oikeusministeriö valmistelee kiistellystä yksityisestä pysäköinninvalvonnasta uutta lakia. Voimaan tullessaan se antaisi mahdollisuuden pysäköinnin valvontaan paitsi yksityisille parkkiyrityksille myös kauppakeskuksille ja jopa asunto-osakeyhtiöille.

Oikeuskäsittelyjen vuoksi aikalisää pitävä ParkCom kannattaa yhteisiä pelisääntöjä, vaikka pitääkin nykyistä lakia riittävänä.

- Asunnon omistajalla tai haltijalla on oikeus määrätä alueestaan ja hän voi siirtää sen parkkiyhtiöille, toteaa ParkComin toimitusjohtaja Tom Ek MTV:n uutisille.

Kilpailevan yhtiön ParkPatrolin hallituksen puheenjohtaja Lauri Mustonen pohdiskeli Ylen haastattelussa, että tilanne lähtee käsistä, jos asuintalossa kerrostalokyttääjät voisivat soittaa johonkin päivystyslinjalle ja ilmoittaa väärinpysäköinnistä.

Ek uskoo, että ala tulee säätelemään itse pelisääntönsä.

- Se ei ole kestävää, että joku kirjoittaa lappuja. Pysäköinninvalvonta vaatii organisointia ja järjestystä, jolloin esimerkiksi asunto-osakeyhtiöt siirtävät valvonnan parkkiyhtiöille, Ek summaa.

Tähän saakka lakia on tulkittu niin, että pysäköintivirhemaksun autoilijoilta voi määrätä ainoastaan kunnallinen pysäköinninvalvoja tai poliisi. Linjausta sakotuksen luvallisuudesta eli niin sanottua ParkComin päätöstä odotetaan lähiaikoina korkeimmasta oikeudesta.

Lakiesitys puolestaan on parhaillaan lausuntokierroksella ja se tulee eduskunnan käsittelyyn ensi vuonna. Lain valmistelusta kertoi ensimmäisenä Ylen Uutiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.