Mainos

Paritusta johdetaan Virosta ja Venäjältä

Suomen prostituutio ja paritus ovat lähes täysin Virosta ja Venäjältä johdettujen, järjestäytyneiden rikollisryhmien toimintaa.

Ilotyttö

Keskusrikospoliisin mukaan ulkomaiset rikollisliigat ovat jakaneet keskenään Suomessa harjoitetun seksikaupan alueittain. Omista alueista pidetään tiukasti kiinni, myös väkivaltaisin ottein. Prostituution ja parituksen tuotot salakuljetetaan suurina käteiserinä etupäässä Viroon ja Pietarin alueelle

. Rangaistukset lieviä

Seksibisneksellä on läheinen linkki huumekauppaan ja talousrikoksiin. Keskusrikospoliisin tutkija Jari Leskinen uskoo, että moni Suomessa johtoasemassa olevista parittajista on mukana myös huumekaupassa. Osa alemman tason parittajista taas ei tunne koko organisaation toimintaa eikä tiedä, että siihen liittyy huumeiden salakuljetusta.

Samaan aikaan, kun ammattimainen paritus on maassa levinnyt, parittamisen rangaistusasteikkoa on lievennetty. Vuodesta 1998 lähtien parittamisesta on saanut sakkoja tai maksimissaan kolme vuotta vankeutta. Näin lievät rangaistukset estävät myös televalvonnan käytön. Se olisi krp:n pääosaston päällikön Jari Liukun mielestä olennainen keino parittamiseen puuttumisessa.

Päivälehtien vastuu

Leskinen mielestä päivälehtien pitäisi miettiä enemmän sitä, julkaisevatko ne niin kutsuttuja päiväkahvi-ilmoituksia. Hän arvioi, että ilmoitukset ovat koko maan merkittävin kanava, jolla maksullisen seksin ostajia tavoitellaan.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen sanoo, että jos joihinkin ilmoituksiin puututaan, ilmoittajat alkavat toimia toisella nimellä. Lehden sisältöä seurataan hänen mukaansa koko ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.