Mainos

Parisuhdelaki koettelee kirkon yhtenäisyyttä

Parisuhdelain ennustetaan koettelevan kirkon yhtenäisyyttä jopa pahemmin kuin kysymys naispappedesta. Kirkossa pohditaankin nyt, tuleeko samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröinti sallia kirkon työntekijöille.

Ensi keväänä voimaan tuleva uusi parisuhdelaki voi koetella kirkkoa jopa pahemmin kuin vuosia kestänyt kiista naispappeudesta. Asiasta kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Kirkon sisällä on tekeillä aloite, joka toteutuessaan estäisi samaa sukupuolta olevien rekisteröidyt parisuhteet kirkon työntekijöiltä. Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkisen mukaan jokaisen ihmisen sukupuolinen suuntautuminen kuuluu kunkin yksityiselämän piiriin. Kirkon ei tulisi puuttua siihen.

-Tärkeämpää papin työssä onkin itse asiasisältöön keskittyminen, ei sen esittelijän inhimilliset ominaisuudet, Riekkinen sanoo.

Piispoilla on varsin erilaisia näkemyksiä homoliitoista. Riekkinen sanoo, että kirkon työntekijöillä tulee olla samanlaiset oikeudet kuin muillakin Suomen kansalaisilla. Tampereen hiippakunnan piispa Juha Pihkala toivoo kirkon työntekijöiden "omaehtoisesti suostuvat rajoituksiin, jotka ovat yhteiskunnan lain sallimaa ankarampia". Porvoon hiippakunnan piispa Erik Vikströmin mielestä aloite "kuulostaa kummalta".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.