Mainos

Pariskunta tilasi pitsaa kotiin ja sitten ryösti lähetiltä ruuat – miehelle ehdoton vankeustuomio

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus langetti 24-vuotiaalle miehelle ja samanikäiselle naiselle vankeustuomiot pizzalähetin ryöstöstä. Oikeus piti ruokien ryöstöä suunniteltuna.

Tapahtumat sattuivat vuosi sitten helmikuussa. Ainakin jossain määrin humalassa olleet mies ja nainen olivat myöhään lauantai-iltana tilanneet Espoossa sijaitsevasta pizzeriasta 56 eurolla ruokaa. Rahaa ei kuitenkaan ollut.

Lähetti toi ruuat talon rapun ulko-ovelle. Tilausta oli yritetty maksaa miehen pankkikortilla, mutta se epäonnistui kahdesti. Kortilla ei ollut katetta, minkä mies tiesi.

Seuraavaksi syytetyt olivat halunneet ruuat ilmaiseksi, mutta lähetti kieltäytyi. Kaksikko yritti poistua, mutta lähetti vaati rahaa.

Mies yllättäen iski pitsalähettiä nyrkillä naamaan ja otti ruuat.

Mies ja nainen kuristivat ja löivät lähettiä. Kun tämä putosi polvilleen, pahoinpitely jatkui potkien.

Lähetti huusi apua, jolloin autossa ollut työtoveri tuli paikalle. Pahoinpitely loppui siihen ja työtoveri soitti poliisille.

Ei vain yritys

Miehen mukaan tarkoituksena oli saada niin sanotut juoksupitsat. Nainen sanoi oikeudessa, ettei tarkoituksena ollut ryöstää ketään, vaan saada syötävää.

Oikeus sen sijaan katsoi, että lähetin pahoinpitely oli nimenomaan keino toteuttaa ruokien anastus ja pitsalaatikot myös päätyivät vastaajille.

Näin teko ei jäänyt yritykseksi, vaikka kaksikko ei päässyt pitsoja syömään. Käräjäoikeuden mukaan teko oli suunniteltu. 

Käräjäoikeuden mukaan oikeudenmukainen rangaistus teosta oli kuusi kuukautta vankeutta. Naisella ei ollut rikostaustaa, joten hän sai rangaistuksen ehdollisena vankeutena.

Mies sen sijaan oli tuomittu viime vuonna kolmasti vankeustuomioon. Pisin niistä oli kymmenen kuukauden ehdoton vankeusrangaistus mm. ryöstöstä ja laittomasta uhkauksesta.

Kun tämä juttu olisi voitu käsitellä aiemman kanssa yhdessä, se katsottiin rangaistusta alentavaksi seikaksi. Miehelle oikeus langetti ryöstöstä 4 kk 15 pv vankeutta, joka aiempien rangaistusten takia on ehdoton.

Miehen ja naisen on maksettava pitsalähetille kivusta ja särystä 700 euroa ja henkisestä kärsimyksestä tuhat euroa.

Lisäksi kaksikon on maksettava toimitettu pitsatilaus pizzerialle.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja