Järkyttävä läheltä piti -tilanne videolla: Kaljavaras iski myyjän kaulaa kohti suurella keittiöveitsellä Helsingissä

Järkyttävä läheltä piti -tilanne videolla: Kaljavaras iskee myyjän kaulaa kohti suurella keittiöveitsellä Helsingissä 0:32
Voit katsoa tästä valvontakameravideon tilanteesta.

Tavallinen juoksukaljatilanne muuttui hengenvaaralliseksi Helsingissä viime heinäkuussa. Kaksi nuorta miestä tuomittiin tilanteesta yli kahden vuoden vankeuteen. 

Miehet menivät heinäkuisena torstaina Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevaan Alepaan ja keräsivät mukaansa neljä alkoholipakkausta ja paistopistetuotteita.

Kassalla he ilmoittivat, etteivät aio maksaa.

Kaupan myyjä lähti nuorukaisten perään ja kaupan ulkopuolella saikin anastettuja juomia takaisin toiselta mieheltä. 

Toinen veti yllättäen esiin suuren keittiöveitsen ja huitaisi sillä voimakkaasti päin myyjää.

Isku kulki läheltä, mutta myyjä sai väistettyä sen täpärästi. Hän perääntyi tilanteesta ja arveli myöhemmin poliisille, että isku olisi todennäköisesti osunut, jos hän ei olisi ennättänyt pois sen tieltä.

Valvontakameravideo paljasti tilanteen vakavuuden

Käräjäoikeudessa tilannetta tarkasteltiin valvontakameravideolta, joka näyttää tilanteen nopeuden ja yllättävyyden. Videolta käy ilmi, että veitsi todella kulki läheltä myyjää. Videon voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta.

Käräjäoikeuden mukaan oli jossain määrin sattumaa, ettei veitsi osunut myyjän pään tai kaulan alueella.

Tekoa pidettiin arvaamattomana ja törkeänä.

Kumpikin miehistä kiisti syyllistyneensä tilanteessa törkeään ryöstöön, mutta käräjäoikeus katsoi niin tapahtuneen.

Veitsen kanssa heilunut, vuonna 1997 syntynyt Abdirisiq Ahmed Mohamed tuomittiin 2 vuoden ja 9 kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Rikoskumppanina toiminut vuonna 1997 syntynyt Liibaan Yare Hubey tuomittiin puolestaan 3 vuoden ja 3 kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Hubeyn rangaistus on kovempi, sillä hänet tuomittiin samalla kertaa myös toisesta, paria päivää myöhemmin eräässä yksityisasunnossa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä, jossa hän vei toisen henkilön omaisuutta väkivallan uhalla. Lisäksi hän oli rikosten aikaan koeajalla aiemmin tapahtuneesta pahoinpitelystä. 

Helsingin käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi valittaa hovioikeuteen. Tuomio annettiin viime kuussa.

Lue myös:

    Uusimmat