Naisporukka kolaroi parkkipaikalla – kun auton omistaja tuli selvittämään tilannetta, hänet ryöstettiin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolme naista ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Osalla rikoksia oli useampia, mutta vakavin oli parkkipaikalla tehty ryöstö.

Tapahtumat sattuivat Malmin Saniaistien kerrostalon parkkipaikalla maaliskuussa 2017. Kolme romaninaista tuli parkkipaikalle Renaultilla ja auto törmäsi pysäköityyn toiseen Renaultiin. Molemmat saivat vaurioita.

Pysäköidyn auton omistaja tuli selvittämään tilannetta, jolloin naiset uhkasivat väkivallalla.

Miehen kertoman mukaan yksi naisista osoitti häntä aseella, mutta tästä oikeus ei löytänyt näyttöä, kun ase jäi kateisiin. Oikeuden mukaan kyse saattoi olla myös jäljitelmästä.

Naiset vaativat rahaa ja veivät mieheltä lompakon, kotiavaimet ja matkapuhelimen. Sen jälkeen miestä lyötiin kepillä selkään ja potkittiin niin, että mies kaatui.

Syytettyjen kertoman mukaan mies oli itse tullut autoon ostamaan amfetamiina ja puhelin oli erehdyksessä jäänyt naisille.

Oikeus uskoi miehen kertomaa ja tuomitsi naiset ryöstöstä.

Naisille langetettiin myös muita tuomioita, muun muassa liikenteen vaarantamisesta, rattijuopumuksesta , huumausaineen käyttörikoksesta ja näpistyksestä.

Kaikki kolme saivat yhdeksän kuukauden vankeustuomion. Tuomiot langetettiin ehdottomina naisten aiemman rikollisuuden takia.

Naisten on maksettava miehelle yhteisvastuullisesti kärsimyksestä 2000 euroa sekä kivusta ja särystä 1000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat