Pariskunta myi omaisuutensa ja lähti purjehtimaan: Vene upposi kahdessa päivässä – hyväsydäminen eläkeläinen riensi apuun

Kokemattomien purjehtijoiden vene upposi kahdessa päivässä, mutta ystävällinen eläkeläinen riensi apuun: Hän myi veneensä pariskunnalle vain yhden dollarin hintaan.

Coloradolainen pariskunta Nikki Walsh, 24, ja tämän poikaystävä Tanner Broadwell, 26, olivat kyllästyneitä jatkuvaan työssä käymiseen ja halusivat saada elämästä enemmän irti.

Pariskunta päättikin muuttaa elämäänsä, joten he myivät kaikki kalusteensa ja autonsa ja päättivät ostaa 49-vuotiaan purjeveneen, jossa elää ja jolla purjehtia ympäri maailmaa. Vene ja sen kunnostus maksoivat pariskunnalle yhteensä 10 000 dollalria.

Kuukauden ajan 8,5-metrinen purjevene seisoi satamassa Floridassa, kun Nikki ja Tanner keräsivät varusteita ja ruokaa. Kohteena oli Karibia.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vene päätyi karille

Kaksi päivää kokemattomat purjehtijat ehtivät matkustaa, kun vene jo kaatui John's Pass -nimisellä kanavalla. Vaikka Nikkillä ja Tannerilla oli mukanaan GPS ja karttoja, he eivät tienneet, että hiekkasärkät liikkuivat juuri sillä alueella: He ajoivat karille.

– Luulimme, että kanava olisi siellä, minne menimme, mutta se ei ollut. Aloimme olla kauhuissamme, kun aallot tulivat ja heiluttivat venettämme edestakaisin, Tanner kertoo.

Pariskunta ehti nappaamaan mukana olleen koiransa, tämän tarvikkeita, jonkin verran vaatteita ja tärkeitä dokumentteja ennen laivan jättämistä. Niin Nikki ja Tanner jäivät rannalle ruikuttamaan ilman kotia ja työpaikkoja, vain 90 dollaria kädessään, sillä heillä ei ollut vakuutusta veneelle.

Hyväsydäminen eläkeläinen tuli hätiin

Paikallinen lehdistö teki pariskunnasta tarinan, jonka huomasi eläkkeellä oleva lääkäri Mark Reinecke. Mark omisti 10-metrisen purjeveneen vuodelta 1985.

77-vuotiaalla oli ollut vene jo 33 vuoden ajan, mutta ikänsä ja terveydentilansa takia hän ei enää voinut purjehtia sillä samalla tavalla kuin ennen.

– Minulla on ollut se taloni takana, kun olen yrittänyt miettiä, mitä tehdä sen kanssa. Vene on kuin osa perhettämme, mutta meistä tuntuu myös siltä, että se kuuluu merelle, mies toteaa.

Mark kertoo, että Nikki ja Tanner muistuttivat häntä hänestä ja hänen vaimostaan nuorempina. Mies päättikin antaa veneen eteenpäin seuraavalle sukupolvelle, ja myi sen vain yhden dollarin hintaan pariskunnalle.

Mark kävi pariskunnan kanssa läpi huolenaiheensa heidän purjehdustaitojensa suhteen, mutta kommentoi myös, ettei voinut opettaa heitä purjehtimaan : ”Heidän täytyy vain tehdä se”, mies sanoi. Nikki ja Tanner aikovat aloittaa seuraavan purjehdusmatkansa ensi viikolla.

***

Millaista on koiran kanssa matkustaminen? Katso video!

7:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja