Suositun kaukokohteen viranomaiset eivät päästäneet pariskuntaa maahan kulmasta vaurioituneen passin takia – ensimmäisellä lennolla takaisin 4 500 euron lomalta

Indonesian viranomaiset eivät voineet hyväksyä brittimiehen kulmasta hajonnutta passia. Pettynyt pariskunta lähetettiinkin seuraavalla lennolla takaisin kotiin, kertoo brittilehti Mirror.

Brittiläiset Daniel ja Tia Farthing olivat lähdössä ainutkertaiselle matkalle ensimmäisen hääpäivänsä kunniaksi. Suuntana oli Indonesian trooppinen saari Bali ja matkaan pariskunta oli käyttänyt yhteensä jo 4 500 euroa.

– Me menimme naimisiin viime vuonna ja suunnittelimme häämatkaamme ensimmäiseksi hääpäiväksemme. Varasimme elefanttisafarin, huvilan ja uima-altaan. Siitä olisi tullut niin erityistä, Tia kertoo Mirrorille.

16 tunnin lennon jälkeen he saapuivat kohteeseen, mutta matka ei edennytkään mihinkään lentokentältä: Indonesian viranomiset eivät suostuneet päästämään Danielia maahan, sillä hänen passinsa kulman oli pureskellut koira.

Mitä eläinlääkärissä tehdään jos lemmikki syö jotakin sopimatonta? Mitä itse voi tehdä? Katso video! (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Samalla passilla ei mitään ongelmia Euroopassa

Danielin passi oli hajonnut jo neljä vuotta sitten, kun pariskunnan koira Milo oli pentuna päässyt ensimmäisenä käsiksi postissa tulleeseen passiin ja onnistunut pureskelemaan sen kulman rikki.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Neljän vuoden ajan Daniel oli matkustellut samalla, Milon syömällä passilla ympäri Eurooppaa ilman ongelmia.

Danielin mukaan myös Britanniassa viranomaiset olivat vakuutelleet, että hänelle ei tulisi passin kanssa ongelmia Indonesian päässä. Passista ilmeni nimittäin edelleen kaikki tarvittavat tiedot.

"Se oli kammottava kokemus"

Balilla viranomaisten mukaan passi ei kuitenkaan ollut yksinkertaisesti hyväksyttävässä kunnossa, ja he vaativat pariskuntaa lähtemään seuraavalla lennolla takaisin Englantiin.

Tialle ja Danielille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin palata kotiin. Lento kulki Singaporen kautta, jossa pariskunnan kauhuksi heidät erotettiin ja Daniel teljettiin jopa seitsemän tunnin vaihdon ajaksi huoneeseen 30 muun ihmisen kanssa kuin rikollinen.

– Tärisin ja oksensin. Se oli kammottava kokemus, Daniel kuvaa.

Kun pariskunta oli alun perin lentänyt Balille Singaporen kautta, ei maassa tullut passin kanssa mitään ongelmia. Joutuessaan eristyksiin Danielista Tia panikoi ja soitti sukulaisilleen yhteensä lähes 250 euron suuruisen puhelinlaskun.

Tuhansia euroja hukkaan

Lopulta Tia ja Daniel saapuivat takaisin Englantiin vain alle kaksi vuorokautta lähdön jälkeen.

– Kun laskeuduimme takaisin Heathrow'n lentokentälle [Lontooseen], lentoemäntä katsoi passia ja sanoi: "Tätäkö kaikki hässäkkä koski?", Tia kertoo.

4 500 euron matkasta pariskunta sai takaisin vain noin 670 euroa. Nyt sukulaiset ovat laittaneet pystyyn heille varainkeruukampanjan.

– Tämä koko kokemus on ollut kerta kaikkiaan traumaattinen heille molemmill, eivätkä he ansaitse sitä, että kummallekaan heistä käy näin, varainkampanjan sivuilla sanotaan.

Myös Suomen poliisi huomauttaa sivuillaan, että rikki menneellä tai turmeltuneella passilla ei kannata matkustaa, sillä matka voi keskeytyä jossain rajatarkastuspisteessä.

Poliisi myös kehottaa aina tarkastamaan matkustuskohteen viranomaisilta tai matkustusmääräyksistä, millaisella passilla kyseiseen maahan voi matkustaa ja mitä muita, esimerkiksi passin voimassaoloaikaan liittyviä vaatimuksia kohdevaltiolla on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja