Pariskunta löysi 27 vuotta vesillä ajelehtineen veneen: "Missään tapauksessa emme olisi ikinä uskoneet, että..."

Pariskunta löysi 27 vuotta vesillä ajelehtineen veneen:"Olen matkalla merelle. Laita minut takaisin veteen" 2:26
Videolla haastatellaan veneen löytänyttä pariskuntaa, sekä vuonna 1993 veneen vesille laskusta vastuussa ollutta alakoulun opettajaa.

Minnesotalaispariskunta löysi syrjäiseltä rannalta tärkeää tehtävää suorittavan pikkuveneen.

Ihmiset ovat viime viikkoina menneet runsain mitoin Yläjärvelle ihastelemaan vuodenaikojen vaihtumista. Yläjärvi on yksi Pohjois-Amerikan Suurista järvistä, ja sen halki kulkee Yhdysvaltojen ja Kanadan raja. Myös Lynn ja Mike BeBeau olivat lähteneet ihastelemaan ruskaa eräälle Yläjärven syrjäiselle rannalle.

Rannalla pariskunnan huomion kiinnitti vedenrajaan ajelehtinut asia.

– Huomasin pienen puusta tehdyn värikkään kappaleen hiekassa, Mike BeBeau kertoo.

"Emme olisi ikinä uskoneet..."

Lähempää tarkasteltuna se oli pieni puinen vene, joka oli maalattu punaisella, valkoisella ja sinisellä.

– Ajattelin, että se olisi voinut olla poiju jonkun ammattilaiskalastajan verkosta, hän jatkaa.

Mike oli kaivanut veneen hiekasta ja puhdistanut sen pintaa huljuttelemalla kappaletta vedessä. Silloin hän oli huomannut veneen pohjassa viestin:

”Olen matkalla merelle. Laita minut takaisin veteen.”

Viestin alla oli Yläjärven vastapuolella olevan koulun osoite.

– Me emme osanneet arvioida, kauanko vene oli ehtinyt seilata. Missään tapauksessa emme olisi ikinä uskoneet, että se olisi ollut [vesillä] jo 27 vuoden ajan, Lynn BeBeau kertoo.

Vene oli laskettu vesille vuonna 1993

Nopeasti selvisi nimittäin, että veneen järveen laskenut luokka oli ollut alakoulun toisella luokalla vuonna 1993. Vene oli siis seilannut järvellä jo 27 vuoden ajan.

Puiset veneet oli tehnyt erään opettajan tuttava ja oppilaat olivat maalanneet ne.

– Lukuvuoden lopulla teimme luokkaretken järvelle Brighton Beachille ja kaikki oppilaat laskivat puiset veneensä vesille, Lakewoodin alakoulussa vuonna 1993 opettanut Bonnie Fritch kertoo.

Veneillä oli ollut myös tarkoituksensa luokan opetuksessa. Samalla he olivat tutkineet järvien virtauksia ja miten Yhdysvaltojen suuret järvet ovat yhteydessä mereen.

Opettajan mukaan tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kyseinen vene on bongattu Suurten järvien vesiltä. Edelliset löytäjät olivat vahvistaneet vuosien saatossa himmenneitä värejä ja maalanneet veneen uusiksi. Sen jälkeen he olivat laskeneet sen takaisin vesille. BeBeaun pariskunta on iloinen, että he ovat jo ainakin toinen veneen löytänyt taho, joka on palauttanut sen takaisin vesille jatkamaan matkaa kohti valtamerta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat