Pariskunta haastoi naapurit oikeuteen lasten pihaleikkien vuoksi – aiheuttavat "ärsytystä, haittaa ja epämukavuutta"

Australialaispariskunta haastoi naapurinsa oikeuteen heidän tontilleen ajautuneen pallon vuoksi. Välikohtauksesta kertoo australialaismedia The West Australian.

Etenkin kerrostaloissa asuvat tietävät, että aina kaikki naapurin tavat eivät osu yksi yhteen omien tapojen kanssa. Milloin seinänaapuri aloittaa pianoharjoitukset kesken rentouttavan kirjanlukuhetken, milloin taas yläkerran naapurin pyykinpesukone linkoaa äänekkäästi hiljaisuuden jälkeen.

Harvemmin kuitenkaan Suomessa mennään äärimmäisyyksiin naapurirauhan rikkouduttua, toisin kuin maissa, joissa oikeussyytteiden nostaminen ei vaadi paljoakaan.

Peter ja Lynda Walton päättivät haastaa naapurinsa oikeuteen löydettyään toistuvasti naapurin lasten erilaisia palloja heidän tontiltaan.

Pariskunta oli sitä mieltä, että vuosien aikana aidan yli lennelleet pallot ovat haitanneet heidän tavallista elämäänsä – pallot ja lasten ilonpito ovat aiheuttaneet Waltonin pariskunnalle ”ärsytystä, haittaa ja epämukavuutta”.

Jos Facebook-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Pariskunta haluaa myös korostaa, että kyseessä on kuitenkin noin 1,4 miljoonan dollarin arvoinen kiinteistö, jonka kivimuuria oli myös toistuvasti vahingoitettu.

Heillä on paikallismedioiden mukaan näyttöä siitä, että he ovat keräilleet naapurin tontilta peräisin olevia palloja ja leluja vuodesta 2016 lähtien.

Eikä siinä vielä kaikki: Jopa naapurin kukkaistutukset halutaan pois

Naapurin setä ja täti eivät olleet raivoissaan ainoastaan naapurin lasten pallopeleistä, vaan he ovat suivaantuneita naapurin tontille tehdyistä rakennelmista.

Waltonit toivovat, että tuomioistuin käskee naapuritontilta poistettavan muun muassa leikkimökin, kukkien istutuslaatikot, aidanpylväitä sekä uima-altaan yhteyteen rakennetun pihasuihkun. Edellä mainitut rakennelmat näet aiheuttavat pariskunnalle ”häiriöitä ja visuaalista epämukavuutta”.

He ovat myös suivaantuneita naapurin tontilla olevasta uima-altaasta, joka parin mukaan aiheuttaa heidän tonttien rajalla kulkevan betoniaidan halkeilua. He ovat tehneet tarkkoja laskelmia siitä, kuinka väärin uima-allas on aikoinaan rakennettu tontille, eivätkä Waltonit ole koskaan antanut lupaa altaan rakentamiselle.

The West Australianin mukaan Waltonin tontilla olevan seinän korjaustyöt maksavat noin 12 000–15 000 dollaria.

Waltonit eivät ole suin päin nostamassa oikeussyytettä. He kertovat paikallismedioille, että ovat yrittäneet vaikuttaa asioihin keskustelemalla naapureidensa kanssa yhteisistä pelisäännöistä vuodesta 2015 lähtien.

Koska muutosta parempaan ei ole vuosien saatossa tapahtunut, pariskunta päätti viedä asian oikeuteen – kattavien todisteiden kera. Nähtäväksi jää, meneekö pariskunnan nostama oikeussyyte läpi.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja