Pariskunnat pistettiin selvittämään, onko peniksen koolla oikeasti väliä – tämä oli tulos

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Katso videolta seksuaaliterapeutin vastaus.

Brittitutkijoiden alustavien tutkimustulosten mukaan peniksen koolla saattaa olla väliä naisen seksuaalisen nautinnon kannalta.

Onko peniksen koolla väliä? Kysymys menee miesten ihon alle ja luo paineita, vaikka siittimen suuruuteen ei voi itse juuri vaikuttaa. Vastaus puolestaan riippuu vastaajan mieltymyksistä ja hienotunteisuudesta.

Peniksen koon todellista merkitystä seksiin on tutkittu useampaan otteeseen, mutta monesti löydökset ovat nojanneet kyselyihin. Selvittääkseen rehellisen vastauksen kinkkiseen ikuisuuskysymykseen King’s College London -yliopiston tutkijat rekrytoivat 12 seksuaalisesti aktiivista heteroparia kokeeseensa.

Pienen tutkimuksen perusteella voidaan väittää, että peniksen koolla on väliä – ainakin vähän ja ainakin joillekuille. Alustavat löydökset ilmestyivät vertaisarvioidussa lääketieteellisessä BJU International -julkaisussa.

2,5 senttimetriä lyhyempi penis vaikutti nautintoon

Tutkimuksessa pariskunnan miesosapuolen peniksen pituutta manipuloitiin erikokoisilla silikonisilla renkailla, jotka asetettiin erektiossa olevan siittimen tyveen.

Naisia pyydettiin arvioimaan asteikolla 0–100, kuinka nautinnollista seksi oli. He eivät tienneet, minkä kokoinen penisrengas käytössä oli. Kutakin rengasta käytettiin yhdynnöissä useamman kerran.

Vastauksista oli pääteltävissä, että 15 prosenttia lyhyempi penis vähensi naisten kokemaa kokonaisvaltaista seksuaalista nautintoa keskimäärin 18 prosentilla. Mitä pidempi miehen penis erektiossa oli, sitä todennäköisemmin sen lyheneminen vaikutti naisen nautintoon.

– Lähdimme oletuksesta, että useimmille naisille penetraation syvyydellä ei olisi merkitystä. Huomasimme, että 2,5 senttimetrin vähennys penetraation syvyydestä johti merkittävään pudotukseen koetussa nautinnossa, tutkimuksen pääkirjoittaja David Veale sanoo The Times -lehden mukaan.

Naisten vastauksissa oli yksilöllistä vaihtelua. Vähemmistö heistä koki, että penetraatiosyvyyden pieneneminen oli joissain tilanteissa miellyttävämpää.

Penis voi oikeasti kutistua

Tutkijat alleviivaavat, ettei tuloksia tule tulkita väärin siten, että peniksen pidentäminen lisäisi naisten seksuaalista nautintoa. Penis voi olla myös liian suuri, jolloin se tekee seksistä kivuliasta.

Vealen mukaan tutkimus on merkityksellinen etenkin sellaisten miesten kannalta, joiden penis lyhenee terveydentilan vuoksi. Penis voi kutistua esimerkiksi tupakoinnin, lääkityksen ja eturauhasleikkauksen ja iän myötä. Painon nousu voi saada sukuelimen näyttämään pienemmältä, kun kasvava vatsa peittää sen alleen.

Keskivertosiitin on levossa reilut 9 senttimetriä pitkä ja erektiossa 13 senttimetriä pitkä.

Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? 0:48
Videolla kerrotaan, mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan.

Lue myös:

    Uusimmat