Parikymppinen mies yritti raiskata naisen ja piti veistä tämän niskalla – nuorukaisella aiempi tuomio abiturientin taposta uskonkiistan takia

Raiskaustuomio koettelee maallikon oikeustajua 10:42

Jukka Kristian Shemeikka (s. 1994) tuomittiin törkeän raiskauksen yrityksestä ja vapaudenriistosta tämän uhkailtua naista puukolla ja saaden näin pidettyä naisen luonaan. Rikos tapahtui Espoossa viime maaliskuussa.

Video: Raiskaustuomioiden oikeudenmukaisuus nousee ajoittain julkiseen keskusteluun.

​​​​​​​Shemeikka oli tavannut naisen baarissa, ja saanut tämän lähtemään mukaansa kotiinsa. Baarin työntekijä oli aiemmin varoittanut naista miehen aiemmasta rikoshistoriasta, mutta nainen oli silti päättänyt lähteä miehen matkaan.

Baarin työntekijä ei ollut tarkentanut naiselle, millaisesta vakavasta rikoksesta mies oli saanut tuomion. Shemeikka oli näet surmannut 17-vuotiaana abiturientin, jolle oli tarjonnut yösijan. Teon syynä oli kiista uskonnosta, jonka yhteydessä Shemeikka löi abiturientin kuoliaaksi voimailuvälineellä. Mies katsottiin tuolloin alentuneesti syyntakeiseksi.

Myöhemmin Shemeikka tuomittiin myös ryöstöstä ja neljästä laittomasta uhkauksesta, jotka hän teki koeajalla päästyään ehdolliseen vapauteen.

Saarnasi Raamatusta ja halusi katsoa Titanicin

Naisen kanssa asunnossa miehen rikostausta tuli ilmi. Mies kosketteli naista ja ilmoitti haluavansa seksiä. Sen lisäksi mies painosti naisen veitsellä uhaten syliinsä, eikä päästänyt tätä poistumaan asunnosta.

Teon yhteydessä Shemeikka myös siteerasi Raamattua ja muuttui pelottavaksi ja vaati naista katsomaan kanssaan Deadpool- ja Titanic-elokuvaa. Lopulta mies yritti saada naista kanssaan oraaliseen yhdyntään pitämällä veistä tämän niskalla. Teko jäi yritykseksi naisen laitettua kätensä suun eteen.

Naapuri kuuli avunhuudot ja itkun, ja soitti hätäkeskukseen. Tilanne päättyi, kun poliisi saapui paikalle ja kohtasi asunnossa miehen lisäksi itkuisen ja hysteerisen naisen. Naisella diagnosoitiin myöhemmin olevan traumaperäinen stressihäiriö.

Määrättiin ehdottomaan vankeuteen

Shemeikka kiisti tapahtumasarjan, myöntäen vain naisen istuneen hänen sylissään ja seksistä oli käyty keskusteluja.

Mies tuomittiin kuitnekin törkeän raiskauksen yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta vankeuteen. Samassa yhteydessä tämän jäljellä ollut ehdonalainen vankeus määrättiin pantavaksi toimeen ehdottomana. Hän sai yhteensä 4 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Shemeikka määrättiin korvaamaan asianomistajalle kärsimyksestä 9000 euroa ja muusta tilapäisestä haitasta 6000 euroa. Lisäksi korvattavaksi tuli muun muassa ansionmenetyksiä ja sairaanhoitokuluja.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat