Mies raiskasi entisen kumppaninsa aseella uhaten – lähetti raiskauksen jälkeen uhrista alastonkuvan tämän miesystävälle

Entinen poikaystävä raiskasi naisen käsiaseella uhaten viime maaliskuussa. Nainen joutui tottelemaan miehen alentavia käskyjä pelätessään henkensä puolesta.

Nainen ja mies olivat eronneet jo useampi vuosi sitten, ja mies oli jo aiemmin ollut väkivaltainen naista kohtaan. Hän oli lyönyt naista, kuristanut tätä sekä uhannut häntä veitsellä vuonna 2019.

Suhteen päätyttyä mies ja nainen olivat jonkin verran tekemisissä keskenään. Vuonna 2022 mies oli kuitenkin tullut naisen kotiin. Paikalla hän oli ottanut naisen puhelimen ja suuttunut huomattuaan tämän viestitelleen toiselle miehelle.

Raiskasi ase kädessään

Suututtuaan mies oli ottanut laukustaan aseen ja laittanut sen naisen ohimolle. Sen jälkeen hän komensi naisen riisuuntumaan ja tyydyttämään häntä suun ja käsien avulla. Nainen pelkäsi henkensä edestä eikä uskaltanut kieltäytyä. Oikeudessa hän kertoi ajatelleensa sitä, miten hänen lapsensa löytää äitinsä kuolleena verilammikosta kotiin tullessaan.

Mies jatkoi naisen komentamista jatkamaan yhdyntää eri tavoin. Raiskauksen jälkeen hän oli ottanut naisen puhelimen ja salaa ottanut kuvia itsestään ja alastomasta naisesta niin, että naisen sukuelin oli kuvassa nähtävissä. Kuvat hän lähetti naisen miesystävälle.

Loukkaavat kuvat saanut miesystävä ymmärsi tilanteessa, että kaikki ei ole kunnossa, joten hän oli yhteydessä uhrin vanhempiin. Mies lähti naisen asunnosta vasta kuultuaan, että naisen vanhempi oli matkalla asunnolle.

Yli kolmen vuoden tuomio

Oikeudessa mies kiisti raiskauksen, ampuma-aseen käyttämisen ja vuoden 2019 pahoinpitelyt. Naisesta otetun kuvan hän myönsi. Miehen oma kertomus oli, että kaikki yhdynnät oli tehty yhteisymmärryksessä ja väkivalta liittyi rajuun seksiin. Hänen mukaansa raiskaussyytökset liittyivät naisen haluun pitää heidän seksisuhteensa salassa.

Oikeus ei löytänyt miehen kertomukselle näyttöä, mutta sen sijaan naisen kertomusta tukevia seikkoja oli useampi. Mies sai tuomion lukuisista rikoksista.

– Käräjäoikeus katsoo, että tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä ottaen huomioon, että vastaaja on pitänyt asetta asianomistajan ohimolla ja aloittanut tämän jälkeen raiskauksen aseen yhä ollessa vastaajan kädessä, oikeus katsoi tuomiossaan.

Vuonna 1988 syntynyt Onur Ali Avaz tuomittiin törkeästä raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä, kotirauhan rikkomisesta, salakatselusta ja ampuma-aserikoksesta 3 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksia yhteensä 15 900 euroa.

Miestä syytettiin lisäksi yhdestä aiemmasta raiskauksesta, mutta sen kohdalla oikeus ei katsonut näytön riittävän tuomioon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Sana sanaa vastaan – millaisia ovat seksuaalirikosten oikeuskäsittelyt? 9:32
Sana sanaa vastaan – millaisia ovat seksuaalirikosten oikeuskäsittelyt? Haastattelussa Asianajajaliiton rikosoikeusryhmän jäsen Minna Pilviö ja MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén.

Lue myös:

    Uusimmat