Veitsimies väijyi ex-kumppaninsa ovella – oksennuskohtaus keskeytti hyökkäyksen

Mies hyökkäsi entisen puolisonsa kimppuun veitsen kanssa, mutta yllättäen alkanut oksentaminen lopetti väkivallan.

Miehestä tämän vankeustuomion aikana eronnut nainen oli muuttanut muualle, jotta mies ei löytäisi häntä. Mies oli vapauttamisen jälkeen yrittänyt aktiivisesti olla naiseen yhteydessä.

Eräänä helmikuisena päivänä mies oli viestien lähettelyn jälkeen ilmestynyt naisen ovelle Oulussa. Nainen tajusi miehen henkilöllisyyden kuitenkin vasta avattuaan oven.

Sekavahkoksi ja päihtyneeksi kuvailtu mies oli aluksi käyttäytynyt asunnossa asiallisesti, mutta sittemmin kieltäytynyt poistumasta. Naisen kieltäydyttyä seksiehdotuksista oli suuttunut mies ottanut häneltä puhelimen ja painanut naisen sormen puhelimelle avaten sen lukituksen. 

Mies oli poistanut puhelimestä naisen hänelle asettamat estot ja sen jälkeen suuttunut löydettyään puhelimesta erään toisen miehen kuvia. Naisen yrittäessä poistua asunnosta oli mies estänyt tämän. Lopulta mies poistui, kun paikalle saapui aiemmin sovitusti perhetyöntekijä.

Katso myös: Julmaa rakkautta on vaikea paeta – miten auttaa loukkuun jäänyttä?

Julmaa rakkautta on vaikea paeta – miten auttaa loukkuun jäänyttä? 10:25
Miten lähisuhdeväkivalta ilmenee ja miksi siitä pitäisi puhua enemmän?

Piileskeli oven takana

Tilanne ei kuitenkaan päättynyt tähän. Perhetyöntekijä oli mielestään varmistanut ennen lähtöä ovisilmästä, ettei ulkopuolella ole ketään. Mies oli kuitenkin ollut oven takana odottamassa, tunkeutunut estelystä huolimatta sisään ja käynyt asunnossa olleen naisen kimppuun.

Mies kaatoi naisen lattialle ja pitänyt tätä otteessaan. Samalla hän oli yrittänyt lyödä ja viiltää naista ja tämän hiuksia sahalaiteisella keittiöveitsellä. Nainen oli yrittänyt huutaa apua ja pyytää miestä lopettamaan. Henkensä puolesta pelännyt nainen oli myös vääntänyt veistä kädellään mutkalle siitä loukkaantuen.

Vaarallinen tilanne oli päättynyt, kun mies oli alkanut yllättäen oksentamaan ja heittänyt veitsen pois. Nainen oli piilottanut vereentyneen veitsen ja antanut sohvalle menneelle miehelle potan oksentamista varten. Tämän jälkeen poliisi saapui asuntoon.

Syyte tapon yrityksestä nurin

Oikeus luonnehti miestä toimintansa perusteella pakkomielteiseksi, mustasukkaiseksi ja omistushaluiseksi.

Nainen selvisi vähäisillä viiltohaavoilla eri puolilla päätä ja käsiä. Lisäksi hän sai muita ruhjeita ja haavoja muualle kehoa.

Miestä syytettiin tapon yrityksestä. Oikeus kuitenkin totesi, ettei miehen ollut näytetty käyttäneen teräasetta tavalla, josta olisi voinut aiheutua naiselle kuolemanvaara. Ei myöskään voitu osoittaa miehen tavoitelleen naisen tappamista.

Mies tuomittiinkin sen sijaan törkeästä pahoinpitelystä.

Takaisin vankilaan

Vuonna 1999 syntynyt Jesse Aleksi Kurttila tuomittiin kotirauhan rikkomisesta, vapaudenriistosta, pakottamisesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomion pidensi huomattavasti miehen jäännösrangaistuksen täytäntöönpano. Mies oli syyllistynyt mainittuihin rikoksiin vain noin puolitoista kuukautta ehdonalaiseen vapauteen pääsemisen jälkeen.

Hänet tuomittiin lisäksi maksamaan uhrille korvauksena kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 600 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat