Mies ruuvasi oven kiinni porakoneella, ajoi naiselta häpykarvat ja raiskasi kahdesti

Voidaanko raiskaaja luokitella motiivin perusteella? 7:23
Millaisia motiiveja raiskaajilla on? Asiaa tutkinut asianajaja kertoo.

Mies tuomittiin vankeusrangaistukseen törkeästä ja nöyryyttävästä raiskauksesta.

Tapahtumat saivat alkunsa päihteisestä illanvietosta Jyväskylässä. Asunnosta poistumassa ollut nainen joutuikin asunnon haltijan raiskaamaksi.

Kun uhri oli ollut poistumassa miehen asunnolta, oli mies repinyt häntä hiuksista ja kuristanut käsivarrella kurkusta. Naisen huudettua apua oli mies tiukentanut kuristusta ja uhannut tappaa naisen.

Kun nainen oli saatu hiljenemään, oli mies ruuvannut asunnon huonosti kiinni pysyvän välioven kiinni porakoneella, kertomansa mukaan, jotta asunnon äänet eivät kuuluisi rappukäytävään. Mies myös esti uhria saamasta käyttöönsä puhelintaan avun soittamiseksi.

Ajeli naisen ja raiskasi kahdesti

Mies ja nainen menivät kylpyhuoneeseen, jossa mies ajoi naiselta häpykarvat ja raiskasi tämän suihkussa. Myöhemmin mies raiskasi tämän uudelleen sängyssä. 

Raiskaukset hän teki käyttäen hyväkseen uhrin pelkotilaa, jonka vuoksi uhri ei uskaltanut kieltäytyä yhdynnästä. Nainen kertoi miehen uhkailleen häntä syanidin pistämisellä ja yhteyksillään rikollisjärjestöihin.

Teot kestivät yhteensä yli 12 tuntia.

Naisen päästyä vihdoin asunnosta oli mies halventanut ja uhannut tätä ääni- ja videoviestein. Hän muun muassa puhui viesteissä naisen hiljentämisestä. Viestit liittyivät huumevelkoihin ja epäilyihin lompakon anastamisesta.

Yli neljän vuoden tuomio

Oikeus totesi, että raiskausten nöyryyttävyyttä lisäsi uhrin häpykarvojen ajelu ja kärsimystä se, että raiskaukset tehtiin vapaudenriiston aikana.

Vuonna 1983 syntynyt Markus Arvo Kalevi Saarinen tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta, särystä, kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 13 700 euroa. 

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat