Bloggarin epäaito Instagram-kuva aiheutti kritiikkiä – teekuppi olikin tyhjä ja letut tortilloja: "Tämä on naurettavaa niin monella eri tasolla"

5:50

Brittiläinen bloggari on joutunut kovan somemyllytyksen keskelle julkaistuaan Instagramissa kuvan, joka suorastaan paistaa epäaitoutta, uutisoivat The Sun ja Daily Mail.

Millaisia hyötyjä ja haittoja sosiaaliseen mediaan liittyy? Katso keskustelua ylläolevalta videolta!

Scarlett London, 24, luuli julkaisevansa positiivisen aamukuvan Instagramiin, mutta kuva keräsikin negatiivisten kommenttien ryöpyn ja johti jopa uhkauksiin.

Naisen muutama päivä sitten julkaisemassa kuvassa hän poseeraa sydämenmuotoisten ilmapallojen keskellä pyjamassa sängyssään.

– Parhaimmat päivät alkavat hymyllä ja positiivisilla ajatuksilla. Ja letuilla. Ja mansikoilla. Ja loputtomalla teellä, nainen kirjoittaa julkaisemansa kuvan alla.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvan kommentoijat kuitenkin pian huomasivat, että todellisuus kuvan takana oli hiukan toisenlainen: Letut olivatkin taiteltuja tortillalettuja ja bloggarin pitelemä teekuppi tyhjä.

Lisäksi sängyn päädyssä oli viltti, johon oli painettu bloggarin oma kuva.

"Tämä on niin naurettavaa niin monilla eri tasoilla"

Kuvan saama kritiikki on räjähtänyt käsiin niin Instagramissa, Facebookissa kuin Twitterissäkin, jossa jo tuhannet ihmiset ovat kommentoineet kuvaa.

Monet ovat vihastuneet siitä, ettei kenenkään aamu todellisuudessa näytä siltä kuin kuvassa sekä sen monista epäuskottavista elementeistä.

Kuva on suuvesimerkin sponsoroima, ja kommentoijat ovat muun muassa ihmetelleet, kuka käyttää suuvettä makuuhuoneessaan ja syö heti sen jälkeen.

– Haluatko meidän todella uskovan, että tämä on kenellekään normaali aamu? Nuo eivät ole lettuja, nuo ovat tortilloja, eräs kommentoi Instagramissa.

– Tämä on niin naurettavaa niin monella eri tasolla. Kaikki tässä kuvassa on naurettavaa ja todella epäaitoa, toinen sanoo.

– Tällaiset kuvat antavat nuorille tytöille vääränlaisia mielikuvia elämästä ja epärealistisia odotuksia siitä, kuinka he odottavat tulevansa kohdelluiksi, kolmas kommentoi.

"Eivät ole todellisuutta"

Kritiikki on Scarlettin mukaan eskaloitunut jo niin, että hän on saanut herjaavia ja jopa uhkaavia kommentteja. Ihmiset ovat muun muassa kommentoineet, kuinka naisen pitäisi tappaa itsensä.

– Viimeisen 48 tunnin aikana aikuiset miehet ja naiset, parlamentaarikot, naisten tasa-arvoa kannattavat edustajat, journalistit, näyttelijät ja juontajat ovat löytäneet Instagram-sivuni ja päättäneet kritisoida sitä rankasti netissä tuhansien edessä, Scarlett kirjoittaa uusimmassa Instagram-kuvassaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– [Instagram-]sivuni eivät ole todellisuutta. Joskus kuvani ovat arvoituksellisia ja liioiteltuja ja hiukan liian pinkkejä, mutta en edusta tätä "ihanteellisena" versiona elämästä, jota nuorten tyttöjen pitäisi tavoitella.

Scarlett sairastaa itse ärtyneen suolen oireyhtymää ja hän kertoo sosiaalisen median julkaisujensa tarkoituksena olevan sen, että hän voi levittää tietoisuutta sairaudesta ja näyttää, että siitä huolimatta hän voi nauttia elämästä.

– Olen vahva 24-vuotias nainen, joka on kokenut kiusaamista menneisyydessään. Olen ja tulen olemaan kunnossa tämän karmean kokemuksen jälkeen. Mutta toinen nuori tyttö tai poika, joka joutuu kohdennetun vihakampanjan kohteeksi, ei välttämättä olisi kunnossa. Muistakaa, että jokaisen viraalimyrskyn keskellä on ihminen, nainen kirjoittaa.

Lähteet: Instagram, The Sun, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja