Pari lasia viiniä hyväksi sydämelle? Lääkäri tyrmää täysin: "Aika unohtaa se ajatus"

6:36
Osalla kesäjuominen lähtee käsistä. A-klinikan asiantuntija tyrmää tutkimustulokset, jotka viittaavat kohtuukäytön terveyshyötyihin.

Itsensä palkitseminen alkoholilla rankan viikon jälkeen ei ole hyvä idea, sanoi A-klinikan johtava ylilääkäri Uutisaamussa.

Joidenkin tutkimusten mukaan alkoholin kohtuukäyttö vähentää sydänoireiden ja aivoverenkiertohäiriöiden riskiä. Johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki A-klinikalta tyrmää väitteet.

– Alkoholia ei voi kutsua terveystuotteeksi millään tapaa. Ne ovat vanhempia tutkimuksia, joissa näin sanotaan. Voi olla, että yhdelle kapealla osa-alueelle alkoholi saattaisi tehdä hyvää, mutta kun katsoo muut haitat, niin ei. On aika unohtaa ajatus, että alkoholi olisi terveydelle hyväksi Simojoki sanoo.

Hän kehottaa myös kehittämään itselleen muita palkitsemistapoja kuin esimerkiksi viinipullon korkkaaminen rankan työviikon jälkeen.

–Siinä kohtaa tarvitsisi jotakin muuta kuin alkoholia: lepoa, nukkumista, rauhoittumista. Alkoholi häiritsee aivojen palautumista ja nukkumista. Ja kun itseään palkitsee alkoholilla, syntyy kierre, joka on pieni siemen sille, että palkitseminen saattaa lähteä käsistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja