Paras aika itsetyydytykselle saattaa yllättää – "Saatat kokea elämäsi parhaan orgasmin"

Masturbointi kuukautisten aikaan saattaa auttaa kuukautiskipuihin.

Jos kärsit kuukautisten aikana suurista kivuista, kannattaa kokeilla hakea helpotusta oman käden kautta, kertoo Huffpost.

Touhulla on jopa oma englannin kielinen termi, mensturbation, joka yhdistää sanat menstruation (kuukautiset) ja masturbation (masturbointi).

Termi juontaa juurensa kuukautiskuppiyritys Lunetten ja seksuaalihyvinvointiyritys Womanizerin tutkimukseen itsetyydytyksestä kuukautisten aikana.

Tutkimuksen vastaajista 43 prosenttia oli todennut kipulääkkeiden toimivan kuukautiskipuihin parhaiten kun taas 42 prosenttia oli todennut juuri masturboinnin toimivan parhaana kivunlievityksenä. Kaikkiaan 90 prosenttia 341 vastaajasta oli taannut itsetyydytyksen toimivan kuukautiskipuihin.

Rentoutunut keho voi paremmin

Myös tiede on itsetyydytyksen kannalla kuukautisten aikana.

Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että orgasmit voivat auttaa kipuihin sekä sarjoittaiseen päänsärkyyn, joista monet kuukautisten aikana kärsivät.

Orgasmit lisäävät verenkiertoa kohdussa, mikä saattaa lisätä toleranssia kipuja kohtaan, Bostonin lääketieteellisen synnytys- ja naistentautiopin apulaisprofessori Kate White selittää.

– Orgasmit voivat laukaista hyvän mielen kemikaalien vapautumisen aivoissa. Nämä kemikaalit ja hormonit ovat yhteydessä rentoutumiseen ja kohentuneeseen mielialaan, joten kehosi ja mielesi saattavat voida paremmin orgasmin jälkeen, White kertoo.

Itsetyydytys ei kuitenkaan mitenkään muuta kuukautisia tai vuodon määrää. Vaikutukset saattavat kestää vain pari tuntia orgasmin jälkeen, mutta itsetyydytys on kuitenkin käypä vaihtoehto esimerkiksi lääkkeiden ottamisen sijaan.

Orgasmit nostavat kipukynnystä

Orgasmit ovat ylipäätään voimakas "kipulääkitys", ei pelkästään kuukautisten aikana, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Jennifer Lincoln kommentoi.

– Erään tutkimuksen mukaan naisilla, jotka masturboivat, on korkeampi kipukynnys verrattuna naisiin, jotka eivät masturboi, Lincoln kertoo.

Joidenkin seksihalut ylipäätään lisääntyvät kuukautisten aikana, jolloin itsetyydytys voi olla muutenkin luonnollinen ratkaisu.

Itsetyydytys voi naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Lisa Mastersonin mukaan lisätä myös kuukautispositiivisuutta ja hälventää häpeän tunnetta kuukautisten ympärillä.

– Jos et jo masturboi kuukautisten aikana, voisi olla aika ottaa hyöty irti hormonien muutoksesta. Saatat kokea elämäsi parhaan orgasmin kuukautisten aikana, oli se sitten itsetyydytyksen kautta tai partnerin kanssa, Masterson lupailee.

Jos itsensä koskettelu kuukautisten aikana tuntuu vihoviimeiseltä asialta, mitä haluaisit tehdä, se on myös täysin hyväksyttävää.

Lue myös: 

3 vinkkiä masturbointiin kuukautisten aikana

Näillä vinkeillä saat todennäköisesti eniten irti itsetyydytyksestä  kuukautisten aikana.

1. Ala hommiin heti kun ärstymys alkaa

Kuten muidenkin kivunlievittäjien kanssa, mitä aikaisemmin otat sen, sitä tehokkaampi se on.

– Harkitse masturbointia heti, kun kuukautiskivut alkavat, ei vasta sitten, kun ne ovat jo pahimmillaan, Kate White ehdottaa.

2. Toimi näin, jos haluat välttyä sotkulta

Masturboidessa voi hyvin pitää tamponin tai kuukautiskupin paikallaan ja keskittyä klitoriksen stimulointiin. Sängyn päälle voi heittää myös esimerkiksi pyyhkeen, joka on helppo pestä, jos sotkua syntyy.

Jos haluat kuitenkin käyttää dildoa, sen päälle kannattaa asettaa kondomi, jolloin puhdistus on paljon helpompaa.

3. Kokeile masturboida suihkussa

Suihku tai kylpy on oivallinen paikka masturboida kuukautisten aikana, koska peseytyminen on äärimmäisen helppoa, eikä sotkusta ole niin haittaa.

– Saatat tarvita kuitenkin liukuvoidetta, sillä vesi pesee pois luontaisen "liukuvoiteen", Kate White toteaa.

Katso myös: Mitä ovat PMS-oireet ja miten niitä voi helpottaa?

Mitä ovat PMS-oireet ja miten niitä voi helpottaa? 2:28


Lue myös:

    Uusimmat