Parantaa seksielämää ja auttaa nukahtamaan: Sukkia kannattaakin käyttää sängyssä!

6:52

Sukkien käyttäminen sängyssä voi helpottaa nukahtamista, auttaa saamaan orgasmeja ja lievittää vaihdevuosien ja valkosormisuuden oireita. Aiheesta kertoo brittijulkaisu Daily Mail.

Miten parantaa omaa unta? Suomen paras nukkuja ja asiantuntija kertovat, katso video yltä!

Nukkumaanmenoa varten kannattaa riisuutua, sillä alasti nukkumisella on useita etuja muun muassa unen ja terveyden kannalta. Sukat kannattaa kuitenkin jättää yöksi jalkaan, sillä niiden käyttämisestä voi olla myös hyötyä.

Edes seksin ajaksi jalkoja ei kannata jättää paljaaksi, vaikka kumppani niin pyytäisi, sillä sukkien käyttöllä voi olla myös sillä osa-alueella hyötyä. Daily Mail listasi kaikki hyödyt!

Enemmän orgasmeja

Hollantilaisen Groningenin yliopiston muutama vuosi sitten ilmestyneen tutkimuksen mukaan sukkien pitäminen sängyssä voi parantaa pariskunnan seksielämää. Tutkimukseen osallistui 13 pariskuntaa.

Tuloksien mukaan naisista 50 prosenttia sai orgasmin ilman sukkia, kun taas 80 prosenttia sai orgasmin sukat jalassa. Tulosten uskotaan selittyvän sillä, että naiset reagoivat negatiivisesti tuntiessaan kumppanin kylmät jalat ihollaan.

Nukahtaminen helpottuu

Toisessa hollantilaistutkimuksessa, jonka toteutti Netherlands Institute for Neuroscience, saatiin selville, että ihmiset, jotka käyttivät sukkia sängyssä, nukahtivat nopeammin. Tuloksia selitettiin sillä, että lämpimissä jaloissa pintaverenkierto lisääntyy ja elimistön sisäinen lämpötila laskee, kun verisuonet laajenevat ympäri kehoa.

Sisäinen lämpötilan lasku auttaa ihmistä nukahtamaan. Samasta syystä myös makuuhuonetta kehotetaan pitämään viileänä.

Lievittää vaihdevuosien ja valkosormisuuden oireita

Sukat jalassa nukkumisesta voi olla myös apua muutamaan vaivaan. Lontoolainen Cleveland Clinic kertoo, että sukkien pitäminen yöllä voi lievittää joillakin naisilla vaihdevuosien oireita. Erityisesti apua voi olla kuumiin aaltoihin, sillä sukkien pitäminen auttaa kehoa säätelemään lämpötilaa ja laskemaan sisäistä lämpöä.

Toinen vaiva, johon sukilla nukkuminen voi tuoda helpotusta, on valkosormisuus, Raynaud'n ilmiö. Valkosormisuus johtuu verisuonten epätavallisen voimakkaasta supistumisesta ja nimensä mukaisesti siinä yksi tai useampi sormi tai varvas muuttuvat kylmässä vitivalkoisiksi.

Sairaudesta kärsivien onkin tärkeää pitää kädet ja jalat lämpiminä, ja sukkien pitäminen yleensäkin auttaa tehokkaasti pitämään kehon lämpimänä yön aikana. Tärkeää on käyttää tiukkoja sukkia, sillä ne saavat verenkierron hidastumaan.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja