Mainos

Paperitehtaita kiinni ahtaajalakon takia

Eilen alkaneen ahtaajien lakon vaikutukset ovat tuntuvia paperiteollisuudessa.

Eilen alkanut ahtaajien lakko on keskeyttänyt satamien lastauksen sekä purun koko maassa. Paperiteollisuudessa lakon vaikutukset ovat tuntuvia.

Metsäyhtiö UPM sulki eilen Rauman-tehtaansa. Yhtiön logistiikkajohtaja Jussi Sarvikkaan mukaan pääsyy tehtaan sulkemiseen on laivojen lastauksen ja purkamisen keskeyttänyt ahtaajalakko.

Rauman tehtaassa valmistetaan aikakauslehtipaperia. Tehdas voi Sarvikkaan mukaan käynnistyä jo sunnuntaina, jos ahtaajat lopettavat lakkonsa maanantaina kuten he ovat aiemmin ilmoittaneet.

Sarvikas sanoo, ettei tehtaan työntekijöitä ole lomautettu, vaan he tekevät korjaus- ja huoltotöitä.

Myös metsäyhtiö Stora Enso on ajanut alas Summan paperikoneen Haminassa. Yhtiö harkitsee lisäksi Kotkan ja Anjalankosken tehtaiden alasajoa ahtaajien lakon takia.

UPM:n Kajaanin tehtaalla paikallinen mielenilmaus

UPM-Kymmenen Kajaanin paperitehtaan koneet pysähtyivät perjantaiaamuna vuorokaudeksi. Pääluottamusmies Pekka Kärkkäisen mukaan kyseessä on paikallinen mielenilmaus. Muuta hän ei lakosta perjantaina suostunut kertomaan.

Tehtaanjohtaja Kari Pasanen pitää lakkoa laittomana. Hän kertoo saaneensa ammattiosastolta ilmoituksen paikallisesta mielenilmauksesta, mutta sen tarkempaa syytä työntekijät eivät ole ilmoittaneet myöskään hänelle.

Pasasen mukaan tehtaan tuotanto on tarkoitus käynnistää normaalisti huomenna aamulla kello kuusi, jolloin aamuvuoron työntekijöiden ilmoituksen mukaan määrä palata työhön.

Ahtaajien lakko ei tehtaanjohtajan mukaan ainakaan vielä viikonlopun aikana vaikuta Kajaanin tehtaan toimintaan. Tilannetta katsotaan uudelleen maanantaina.

Edellisen kerran UPM-Kymmenen Kajaanin tehdas seisoi viime viikonloppuna. Tuolloin syynä oli muun muassa Paperiliiton ylityökielloista poikineet paikalliset erimielisyydet.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 15.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.