Mainos

Paperin kiistassa mahdollisesti osaratkaisu

Valtakunnansovittelijan mielestä paperin sopimuskiistoissa voitaisiin miettiä ratkaisumallia, joka siirtäisi osan kiistakysymyksistä ratkaistavaksi myöhemmin.

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden sopimuskiistaan haetaan ehkä osaratkaisua ensi viikolla käytävissä sovitteluissa. Taloussanomien haastatteleman valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan yhtenä vaihtoehtona on etsiä ratkaisua mallista, jossa osa kiistakysymyksistä siirrettäisiin ratkaistavaksi myöhemmin.

-Erilaisia vaihtoehtoja kartoitetaan ja tutkitaan. Asioista keskustellaan keskiviikkona ja varmaan myös siitä, onko jokin asia, joka osapuolten mielestä kaipaisi siirtämistä.

Ihalainen ehdotti siirtoa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ehdotti eilen, että nyt tehtaissa jatkettaisiin töitä normaalisti ja kiistoja ryhdyttäisiin ratkomaan jälleen syksyllä. Lisäaika otettaisiin pääkiistojen ratkaisemista varten.

- Näistä pääkiistoista on määriteltävä riittävän selkeä tiekartta ja toimeksianto, Ihalainen sanoi SAK:n valtuustossa.

Ihalainen arvioi, että näin menetellen ilmapiiri olisi syksyllä otollisempi aitojen ratkaisujen tekemiselle. Saloniuksen mukaan vaihtoehdosta ei ole vielä keskusteltu.

Jälleen eilen keskeytyneitä paperin neuvotteluja jatketaan näillä näkymin jälleen ensi keskiviikkona valtakunnansovittelijan johdolla.

Metsäteollisuus ei syty

Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Arto Tähtinen suhtautuu Ihalaisen ehdotukseen epäillen. Hänen mukaansa työnantajapuolen tavoitteena on tukea paperiteollisuuden sopimuskiistoissa valtakunnansovittelija Juhani Saloniusta ja edetä sovunhaussa sitä kautta. Tähtisen mielestä myös mahdollisen ehdotuksen lisäajasta olisi tultava häneltä.

Tähtinen myös kritisoi Ihalaisen arviota siitä, että sovunhaku olisi nyt erityisen tiukassa kiristyvän ilmapiirin vuoksi.

-Eivät nämä asiat ole ilmapiirikysymyksiä. Tässä on järjestöjen välisestä työehtosopimusneuvotteluista kyse, jota sovittelija johtaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.