Mainos

Paperin heikot hinnat söivät UPM:n tulosta

Metsäyhtiö UPM:n voitto rahoituserien jälkeen oli viime vuonna 600 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmasta se parani 162 miljoonalla.

Metsäyhtiö UPM kärsi viime vuonna paperin alhaisista keskihinnoista ja kustannusten noususta. Metsäyhtiön voitto rahoituserien jälkeen oli 600 miljoonaa euroa, mikä oli runsaat 160 miljoonaa euroa edellisvuotista enemmän.

Lopputulos näyttää vielä harmaammalta, kun voitoista putsataan kertaluontoiset erät. Viime vuonna näin laskettua voittoa syntyi hieman alle 360 miljoonaa euroa, mikä on muutaman miljoonan vähemmän kuin vuonna 2003.

Liikevaihtoa kertyi 9,8 miljardia euroa. Se on vain hieman edellisvuotista enemmän, vaikka toimitukset lisääntyivät 4 prosentilla.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen myöntää tuloksen jääneen heikoksi. Hintojen lasku pysähtyi kuitenkin jo viime vuonna ja kilpailukykyä lisäävien toimien pitäisi näkyä kannattavuuden nousuna tänä vuonna.

UPM investoi yli 100 miljoonaa euroa Saksassa ja Ranskassa

UPM uusii kaksi kaksi hienopaperikonetta Nordlandin paperitehtaalla Saksassa ja Docelles'n paperitehtaalla Ranskassa. Investoinnin kokonaisarvo on 108 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo.

Saksassa UPM investoi noin 82 miljoonaa euroa Nordlandin paperikoneen uusintaan. Investoinnin jälkeen paperikoneen tuotantokapasiteetti on 340 000 tonnia. Uusinta valmistuu vuoden 2006 lopulla.

Ranskassa yhtiö investoi Docelles'n tehtaan paperikoneen uusimiseen noin 26 miljoonaa euroa. Investoinnin jälkeen tämän paperikoneen tuotantokapasiteetti on 155 000 tonnia. Myös se valmistuu ensi vuoden lopulla.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 01.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.