Mainos

Panttivankineuvottelut siirtyvät jälleen

Toiveet neuvottelujen pikaisesta jatkumisesta Filippiinien sieppausdraamassa ovat valuneet jälleen tyhjiin. Filippiinien neuvotteluryhmään kuuluva Ghazali Ibrahim sanoo, että sieppaajat tarvitsevat lisää aikaa kantojensa muotoiluun.

Seppo Fränti -suomalainen panttivanki Jolon saarella

-Sieppaajat käyvät vielä keskusteluja omassa piirissään ja kannattajiensa kanssa, kertoi Ibrahim saksalaiselle uutistoimistolle DPA:lle. Hallituksen pääneuvottelijan Roberto Aventajadon piti aiempien tietojen mukaan matkustaa tänään Jolon saarelle jatkamaan neuvotteluja Abu Sayyaf -sissiryhmän johtajien kanssa. Aventajado tapasi sissijohtajia jo lauantaina.

Abu Sayyaf on pitänyt jo runsaan kuukauden vankeinaan 21:tä matkailijaa, joista kaksi on suomalaisia. Muista vangeista kaksi on filippiiniläisiä, muut taas ulkomaalaisia. Aventajado oli tänään Zamboangassa Etelä-Filippiineillä. Siellä hän totesi, että sieppausdraamassa ei ole tapahtunut mitään uutta kehitystä.

Sissit määräävät tahdin


Aventajado myönsi, että sissit määräävät neuvottelujen tahdin. -Yritämme painostaa niin paljon kuin pystymme, mutta tahdin sanelevat sissit emmekä me. Täytyy aina muistaa, että panttivankien henki on heidän käsissään, Aventajado sanoi.

Filippiinien puolustusministeri Orlando Mercado arvosteli ranskalaisen uutistoimiston AFP:n mukaan epäsuorasti hallituksen aiempaa päätöstä, jonka mukaan armeijan oli vedettävä joukot läheltä panttivankien sijoituspaikkaa. Abu Sayyaf oli vaatinut joukkojen vetämistä ennakkoehtona neuvottelujen aloittamiselle hallituksen kanssa.
-Sotilaat ovat osoittaneet tukensa neuvotteluille vetäytymällä, kun niin pyydettiin. Uskoakseni nyt on korkea aika ryhtyä valmistelemaan parempaa ja selkeämpää vastausta, Mercado sanoi Manilassa.

Abu Sayyaf on ilmoittanut pyrkivänsä islamilaisen valtion muodostamiseen Etelä-Filippiineille. Monet tarkkailijat ja toimittajat ovat kuitenkin arvelleet, että islamilaisuus on sisseille paljon vähemmän tärkeä asia kuin lunnasrahojen hankkiminen. IOC:n edustajan lähettämistä Filippiineille olivat pyytäneet Ranska ja Libanon, joiden kummankin kansalaisia on siepattujen joukossa.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.