Mainos

Panttivankien vapauttamisesta neuvotellaan Malesiassa

Viranomaiset pääsivät tänään ensimmäistä kertaa suoraan keskusteluyhteyteen panttivankeja siepanneiden sissien kanssa Filippiineillä. Hallituksen nimeämä panttivankineuvottelija Nur Misuari kertoi, että panttivangit ovat "turvassa ja hyvinvoivia". Hänen mukaansa kaappaajat eivät vahingoita panttivankeja jos kaappaajia ei ajeta ahtaalle. Sen vuoksi draaman ratkaisussa on oltava varovainen, Misuari sanoo.

Malesia


Sieppaajat pitävät Jololla panttivankejaan, joiden joukossa on myös kaksi suomalaismiestä.
Filippiinien hallitus on korostanut, että sieppaajilla ei ole poliittisia intressejä, koska he ovat merirosvoja tai huumerikollisia. Paikallinen muslimialueen kuvernööri menee tänään Sulusaarille neuvottelemaan sieppaajien kanssa

Armeija valmiina iskuun

Misuari lensi tänään Zamboangaan Etelä-Filippiineille, mistä hänen on määrä jatkaa matkaansa Jolon saarelle huomenna tapaamaan sieppaajia tai näiden edustajia. Filippiinien armeijan puolestaan kerrottiin valmistelevan omaa operaatiotaan siltä varalta, että neuvottelut eivät johda tulokseen.

Sieppaajat eivät Misuarin mukaan ole esittäneet suoraan hallitukselle lunnasvaatimuksia. Filippiinien

Kaapatut ovat Filippiinien saariryhmän saarella

tiedotusvälineissä on kerrottu sieppaajien vaativan 30 miljoonan peson eli noin 4,5 miljoonan markan lunnaita. Misuari vakuutti radiohaastattelussa myös uskovansa, että hänen neuvottelumatkansa johtaa panttivankien vapauttamiseen.

Filippiinien asevoimien vt. komentaja kenraali Jose Calimlim sanoi radiohaastattelussa, että armeija on ryhtynyt valmistelemaan panttivankien pelastamista, vaikka hallitus on päättänyt aloittaa neuvottelut sieppaajien kanssa.

-Sotilaat ovat valmiit hoitamaan oman tehtävänsä jutun selvittämiseksi nopeasti, kenraali Calimlim sanoi. Panttivankeja pidetään tiettävästi useina ryhminä Jololla, joka on hallitusta vastaan sotivan Abu Sayyaf -liikkeen tukialueita.

Toinen suomalaisista sairas


Toisen Malesiassa siepatun suomalaisen terveydentilan kerrotaan huonontuneen. Filippiinien ulkoministeri Domingo Siazon sanoo, että panttivankina oleva suomalainen tarvitsee lääkitystä. Suomen ulkoministeriöstä ei pystytä sen enempää vahvistamaan kuin kumoamaankaan Flippiinien ulkoministerin esittämiä tietoja.

Aiemmin on kerrottu, että toinen kahdesta suomalaisesta panttivangista kärsii tulehtuneesta mahahaavasta.
Näin kerroimme panttivankidraamasta eilen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.