Mainos

Panttivangit: Neuvotteluja nopeutettava

Jolon saarella Filippiineillä panttivankeina olevat 21 ulkomaalaista vetosivat tänään Filippiineihin, jotta se kiirehtisi neuvotteluja heidän vapauttamisekseen.

Jolo

Turistit, joiden joukossa on kaksi suomalaista miestä, ovat olleet panttivankeina jo yli kuukauden. Tiedon panttivankien pyynnöstä välitti filippiiniläinen toimittajaryhmä, jonka Abu Sayyaf -muslimiryhmä salli vierailla panttivankien luona.

-He pyysivät hallitusta nopeuttamaan neuvotteluja. He haluavat vapaaksi välittömästi. Panttivangit olivat fyysisesti kunnossa, mutta jotkut heistä olivat masentuneita, kertoi toimittaja Camcer Ordonez uutistoimisto Reutersille.

Panttivangit saivat uutta toivoa eilen, kun Abu Sayyaf vapautti yli kolme kuukautta panttivankina pitämänsä filippiiniläisen kirjanpitäjän. Ryhmä oli alunperin vaatinut miehestä yli kahdeksan miljoonan peson (runsaan 1,2 miljoonan markan) lunnaita, mutta tyytyi lopulta muodolliseen korvaukseen "ruuasta ja majoituksesta".

Neuvottelut panttivankien vapauttamisesta ovat edelleen jäissä. Uusimpien arvelujen mukaan neuvottelukosketusta on määrä yrittää jälleen huomenna tai perjantaina. Jolon saarella puhkesi tänään taisteluja kahden kilpailevan muslimiryhmittymän välillä.

Poliisin mukan osapuolina olivat maakunnan kuvernöörin Abdusakur Tanin ja hänen kilpailijansa Najib Maldisan kannattajat. Taisteluissa käytettiin automaattiaseita ja kranaatinheittimiä. Taistelujen mahdollisista uhreista ei ollut heti tietoa.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.