Mainos

Pankkitukea saaneiden luottotappiot 800 miljoonaa

Pankkitukea saaneiden yhteisöjen nettomääräiset luottotappiot supistuivat viime vuonna 80 prosenttia toissavuotisesta. Luottotappiot olivat rahoitustarkastuksen luottotappiorekisterin mukaan 806 miljoonaa markkaa.

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Silta Oy:n luottotappiot olivat 275 miljoonaa, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-SSP Oy:n 441 miljoonaa ja Yrityspankki Skop Oy:n 90 miljoonaa markkaa. Lukuihin sisältyvät myös aikaisempina vuosina kirjatuista luottotappioista mahdollisesti takaisin saadut osuudet.

Toimialoista eniten luottotappioita aiheutti kiinteistöala, jonka osuus viime vuoden luottotappioista oli kolmannes. Luonnollisten henkilöiden suhteellinen osuus kasvoi edellisvuotisesta yli 13 prosenttiin, vaikka tappiot puolittuivat runsaaseen sataan miljoonaan.

Valtion vakuusrahastolaissa tarkoitettua pankkitukea on maksettu vuosina 1992-1996 nettomääräisesti runsaat 39 miljardia. Sen lisäksi julkinen valta on tukenut pankkijärjestelmää yhteensä 32 miljardilla, mistä takauksien ja takuiden osuus on 21 miljardia.

Palautusten jälkeen julkinen pankkituki oli viime vuoden päättyessä 71 miljardia. Luottotappioiden lisäksi tukea on tarvittu kattamaan mm. kiinteistö- ja arvopaperitappioita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.