Mainos

Pankkikorttipetoksen tutkinnassa edistystä

Helsingissä reilu viikko sitten paljastuneen pankkikorttipetoksen jäljet saattavat johtaa Viroon. Joillakin väärennetyillä korteilla on nostettu rahaa Virossa, ja myös silminnäkijähavainnot viittaavat siihen, että asialla olisi ollut ulkomaalaisia.

Väärennetyillä korteilla on nostettu rahaa 73 tililtä, ja rikollisten saama saalis on yhteensä noin 250 000 markkaa. Aluksi tekijöiden arveltiin kurkkineen korttien tunnusluvut selville, kun tilien omistajat olivat nostaneet rahaa automaatista. Poliisi ei kuitenkaan enää usko kurkkimisteoriaan vaan arvelee, että petoksessa käytettiin ilmeisesti teknistä laitetta, joka tallensi korttien tunnusluvut.

Pankkiautomaatteja ylläpitävän Automatia Pankkiautomaatit -yhtiön toimitusjohtaja Tapani Penttilä veikkaa, että lukuja on selvitetty paitsi tekniikan avulla myös kurkkimalla. Huijarit ovat hänen mukaansa myös käyneet vähän väliä korjailemassa laitteidensa asennuksia.

Petoksen kohteeksi joutuneet ovat poliisitutkimusten mukaan asioineet Helsingin Aleksanterinkadun Okopankin seinustalla olevalla automaatilla. Pankkikorttien tietoja väärennöksiä varten on kopioitu ilmeisesti useana viikonloppuna. Sen sijaan nostot väärennetyillä korteilla ajoittunevat yhteen viikonloppuun.

Poliisi arvioi, että huijaukseen on osallistunut useampi ihminen. OKOn automaatin liepeillä on havaittu ulkomaalaisia, mahdollisesti venäjää puhuvia henkilöitä, joiden epäillään sekaantuneen asiaan. Helsingin rikospoliisi on jutun tutkinnassa yhteydessä Viron poliisiin.

Pankkikorttipetos koskee myös luottokortteja

Petoksen tekijät ovat tyhjentäneet myös viiden Visa-kortin tilit pankkiautomaattiin asettamansa lukulaitteen avulla.
Väärennettyjen Visa-korttien osuus on neljännesmiljoonan markan potista noin 12000 markkaa. Luottokunta on ottanut korttien omistajiin yhteyttä, eivätkä he joudu kustantamaan väärinkäytöksiä tai maksamaan omavastuuosuutta. Omavastuuosuus olisi keskimäärin 5000 markkaa.
Poliisin mukaan väärinkäytettyjen korttien lukumäärä ei enää kasva.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.