Mainos

Pankkien käteisautomaatit samaan verkkoon

Syksyn aikana ratkaistaan, kuinka suuri osa verkkoon liitettävistä käteisautomaateista muuttuu Otto-automaateiksi.

Kaikki Suomessa kuluttajia palvelevat pankit siirtyvät käyttämään Automatia Pankkiautomaattien käteisautomaatteja eli niin sanottuja Otto-automaatteja. Uutena mukaan tulevat säästöpankit, Aktia Säästöpankki, paikallisosuuspankit, Svenska Handelsbanken, Ålandsbanken ja Tapiola Pankki. Niiden asiakkaiden käytössä on nyt noin 280 käteisautomaattia.

Syksyn aikana ratkaistaan, kuinka suuri osa niistä muuttuu Otto-automaateiksi. Vuoden lopussa Automatialla oli noin 1700 Otto-pistettä. Osa ryhmän hoitoon tulevista käteisautomaateista on alueella, joilla Automatialla on nyt aukkoja, mutta erityisesti suurissa keskuksissa voi olla päällekkäisyyksiä. Järjestely ei vaikuta Automatia Pankkiautomaattien omistukseen. Sen omistavat Nordea, OP-ryhmä ja Sampo. Niiden asiakkaat ovat tähänkin asti käyttäneet Automatian käteisautomaatteja.

Pankit eivät ole veloittaneet oman ryhmänsä automaateilta nostosta eikä Automatian markkinointipäällikkö Jyri Marviala odota tähän tulevan muutoksia. Hän korosti, että asian päättävät pankit, mutta merkkejä muutoksesta ei ole ollut.

Myöskään omalta tililtä rahan nostosta pankit eivät peri maksua, vaikka aika ajoin pankkiirit ovat korostaneet, että palveluista aiheutuvat kustannukset olisi katettava niitä käyttäviltä. Joka kerta kun asia on nostettu keskusteluun, hanke on haudattu vähin äänin. Tähänkin asti eri pankkiryhmien asiakkaat ovat voineet käyttää toistensa käteisautomaatteja, mutta toisen pankkiryhmän automaatin käytöstä on peritty yleensä maksu.

Viime aikoina laskujen maksussa voimallisimmin on lisääntynyt netin käyttö. Automatian pankkiautomaateista nostettiin viime vuonna rahaa noin 17 miljardilla eurolla. Summa on ollut sama kahtena edellisenä vuonna. Keskimääräinen nosto on 75 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.