Mainos

Pankit näreissään hallituksen suunnitelmista

Hallituksen suunnitelmat velvoittaa pankit aukaisemaan pankkitili jokaiselle sitä haluavalle kansalaiselle ei miellytä pankkeja. Vielä ei ole ratkaistu, miten voimallisesti tai yksissä tuumin hanketta vastaan lähdetään tekemään töitä.

Velvollisuus tilin ja siihen liittyvien maksuvälineiden kuten pankkikortin ja verkkotunnuksen antamiseen tuli lakiesitykseen oikeusministeriöstä. Esityksen mukaan pankki voisi kieltäytyä avaamasta pankkitiliä vain painavasta syystä.

Hallitus perustelee esitystään sillä, että tili ja maksuvälineet ovat nyky-yhteiskunnassa välttämättömiä. Asiasta on kiistelty pitkään. Pisimpään tilin tärkeydestä ovat puhuneet kuluttajaviranomaiset.

Vaikka pankit ovat vakuuttaneet hyvän pankkitavan varmistavan tilin jokaiselle sitä haluavalle nyt ja tulevaisuudessa, sopivin välein yksittäiset pankinjohtajat ovat itse sotkeneet keskustelua puhumalla vain hiekkaa pankkisaleihin tuovista asiakkaista tai kysymällä, onko pankkien tehtävänä palvella myös kannattamattomia asiakkaita.

Viimeksi asiasta riideltiin pari vuotta sitten, kun Suomen Pankkiyhdistyksen puheenjohtaja, silloisen Merita-Nordbankenin varatoimitusjohtaja Pertti Voutilainen esitti näkemyksiään asiasta televisiohaastattelussa.

Suomen Pankkiyhdistyksen pankkitoimintavaliokunta on käsitellyt lakiesitystä tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.