Mainos

Pandavauva varmistui tytöksi

San Diegon eläintarhan neljännen pandavauvan sukupuoli on saatu viimein määriteltyä. Tyttövauva voi ja kasvaa hyvin.

San Diegon eläintarhan eläinlääkärit kertovat, että kuusiviikkoinen pandavauva on tyttö. Asiaan saatiin varmistus tutkimusten jälkeen.

Uusin tulokas on neljäs San Diegon eläintarhassa 3.8.2007 syntynyt panda. Kaikilla poikasilla on sama äiti, 16-vuotias Bai Yun. Poikasen isä on Gao Gao, joka on myös kahden muun tarhassa syntyneen pandan isä.

Pentu on kasvanut hyvin. Se painaa nyt noin 1,9 kiloa ja on 43 senttimetriä pitkä. Sen vauvauntuva on hiljalleen vaihtumassa aikuismaisemmaksi karvapeitteeksi.

Isopandat kantavat poikasiaan viisi kuukautta. Panda saa kerralla vain yhden pennun, joka painaa syntyessään vain noin 100 grammaa ja on lähes karvaton.

Isopanda on erittäin uhanalainen. Nykyään luonnossa elää vain noin 1600 pandaa. Metsien kaataminen ja salametsästys ovat huomattavia uhkia pandoille. Esimerkiksi pandan turkista voidaan maksaa yli 200 000 euroa.

Eläintarhoissa niitä on vain 180. Pandojen lisääntyminen vankeudessa on todella vaikeaa, joten pandavauvan syntymä on aina odotettu ja hieno tapahtuma.

Kiinalaisten perinteiden mukaan pandavauva saa nimensä 100 päivän ikäisenä, eli tytön nimi julkistetaan marraskuun puolivälissä.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.