Pamela Tolan kyvyt elokuvantekijänä kyseenalaistettiin: "Olen joutunut todella paljon todistelemaan"

Pamela Tolan tie näyttelijästä ohjaajaksi ei ole ollut helppo.

Näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola odottaa ohjaamansa ja käsikirjoittamansa Teräsleidit-elokuvan ensi-iltaa. Läpimurtonsa aikoinaan Tyttö sinä olet tähti -elokuvassa tehnyt Tola sanoo uutuuselokuvan tekemisen kestäneen useamman vuoden.

Haasteena on ollut niin raha kuin uskottavuus ohjaajana.

– Olen joutunut tosi paljon todistelemaan, Tola myöntää MTV Uutisten haastattelussa Teräsleidit-elokuvan lehdistönäytöksessä.

Hän sanoo ymmärtävänsä osittain epäilykset, koska hänellä ei ole virallista ohjaajan koulutusta. Näyttelijän kokemuksesta on naisen mukaan kuitenkin hyötyä myös ohjaajana.

Ihmisten ennakkoasenteet naista kohtaan ovat kuitenkin tulleet ilmi aina silloin tällöin.

– Olen saanut ihmeellisiä imartelukommentteja: ‘Oli mahtavaa huomata, että sinulla on oikeasti ideoita”, Tola kuvailee saamaansa palautetta.

Tolan ohjaama esikoiselokuva Swingers julkaistiin vuonna 2018. Parinvaihdosta kertova komedia oli naisen mukaan tärkeä virstanpylväs, jotta Teräsleidit-elokuvan tekemistä pystyttiin jatkamaan.

– Jos olen ohjannut pitkän elokuvan, niin kukaan ei voi vedota siihen, ettei minulla ole kokemusta tai kykyä. Annoin sillä (Swingers-elokuvalla) näytön, että hallitsen koneiston, Tola muistelee.

Vaikka aikaa ja rahaa oli vähän, nainen sanoo nauttineensa elokuvan tekemisestä. Riskin ottaminen kannatti, sillä Teräsleidit saa viimein ensi-iltansa 3. tammikuuta.

– Tämä on mun sydämen elokuva, Tola kiteyttää.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja