Pamela Tolan kyvyt elokuvantekijänä kyseenalaistettiin: "Olen joutunut todella paljon todistelemaan"

Pamela Tolan tie näyttelijästä ohjaajaksi ei ole ollut helppo.

Näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola odottaa ohjaamansa ja käsikirjoittamansa Teräsleidit-elokuvan ensi-iltaa. Läpimurtonsa aikoinaan Tyttö sinä olet tähti -elokuvassa tehnyt Tola sanoo uutuuselokuvan tekemisen kestäneen useamman vuoden.

Haasteena on ollut niin raha kuin uskottavuus ohjaajana.

– Olen joutunut tosi paljon todistelemaan, Tola myöntää MTV Uutisten haastattelussa Teräsleidit-elokuvan lehdistönäytöksessä.

Hän sanoo ymmärtävänsä osittain epäilykset, koska hänellä ei ole virallista ohjaajan koulutusta. Näyttelijän kokemuksesta on naisen mukaan kuitenkin hyötyä myös ohjaajana.

Ihmisten ennakkoasenteet naista kohtaan ovat kuitenkin tulleet ilmi aina silloin tällöin.

– Olen saanut ihmeellisiä imartelukommentteja: ‘Oli mahtavaa huomata, että sinulla on oikeasti ideoita”, Tola kuvailee saamaansa palautetta.

Tolan ohjaama esikoiselokuva Swingers julkaistiin vuonna 2018. Parinvaihdosta kertova komedia oli naisen mukaan tärkeä virstanpylväs, jotta Teräsleidit-elokuvan tekemistä pystyttiin jatkamaan.

– Jos olen ohjannut pitkän elokuvan, niin kukaan ei voi vedota siihen, ettei minulla ole kokemusta tai kykyä. Annoin sillä (Swingers-elokuvalla) näytön, että hallitsen koneiston, Tola muistelee.

Vaikka aikaa ja rahaa oli vähän, nainen sanoo nauttineensa elokuvan tekemisestä. Riskin ottaminen kannatti, sillä Teräsleidit saa viimein ensi-iltansa 3. tammikuuta.

– Tämä on mun sydämen elokuva, Tola kiteyttää.


Lue myös:

    Uusimmat