Palomies pelasti takamuksestaan järveen jäätyneen peuran: "Se vain makasi siellä rauhallisesti"

Palomies pelasti takamuksestaan järveen jäätyneen peuran 1:30
Näin järveen kiinni jäätyneen peuran pelastusoperaatio eteni.

Palomies ylitti itsensä vaarallisessa pelastustehtävässä New Mexicossa.

Jarred Johnsonia on kutsuttu palomiesten enkeliksi tämän laittaessa itsensä likoon pelastaessaan järveen takamuksestaan kiinni jäätyneen peuran hengen.

12. joulukuuta Jarred hälytettiin pelastustehtävään läheiselle Monte Verden järvelle. Perillä Jarred näki järvellä pulaan joutuneen peuran. Se oli peräpäästä veden varaan jäänyt ja jäätynyt paikalleen.

– Näimme sen vain makaavan jäällä. Se ei ollut uponnut jäihin, eikä yrittänyt vapauttaa itseään tai mitään. Se vain makasi siellä rauhallisesti, Jarred kertaa.

Jarred kehitti nopeasti pelastussuunnitelman muiden palomiesten kanssa.

– Peuraa vastapäätä rantatörmällä oli puita. Päätimme ankkuroida köyden niiden rungon ympäriltä, Jarred kertoo.

Peuran pelastus videoitiin

Yllä olevalla videolla voi nähdä Jarredin ryömivän jään pinnalla kohti peuraa. Videolla jää näyttää todella vaarallisen ohuelta.

– Jää oli noin senttimetrin paksuista, mutta se oli kirkkaan läpinäkyvää, mikä tarkoittaa sitä, että se on jäätynyt kunnolla, Jarred tietää kertoa.

Hitaasti, mutta varmasti Jarred ryömi peuran luokse. Saatuaan otteen peurasta käskee hän maalle jääneiden kollegoidensa vetää itsensä ja peuran pois heikoilta jäiltä.

– Se tärisi. Sen lihakset olivat väsyneet, mutta lopulta se sai ravistettua väsymyksen pois ja käveli metsään, Jarred kertoo.

Onnellisesti päättyneen tapauksen myötä Jarredia kutsutaan nyt peurakuiskaajaksi. Paloaseman tietojen mukaan peuroja pelastetaan erilaisista kiipeleistä kahdesta kolmeen kertaa vuodessa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat