Paloiko ruoka pohjaan? Särkyikö lasi tiskikoneeseen? Näillä nikseillä ikävistä sotkuista helposti eroon!

Keittiössä olevat ruokatahrat sekä muut sotkut voivat pinttyä todella ikävästi kiinni. Katso, kuinka pääset kivuttomasti eroon ärsyttävimmistä tahroista.

Rapatessa roiskuu, sanotaan, eikä se voisi pitää enemmän paikkansa keittiössä: kokatessa sotkua syntyy kuin huomaamatta ja jos tahroja ei irrota heti, niistä voi olla vaikeampaa päästä eroon.

Näillä nikseillä helpotat ikävää urakkaa.

Mikron puhdistus

Pääset mikrossa olevista tahroista eroon kätevällä ja luontoystävällisellä konstilla.

Sekoita kaksi ruokalusikallista sitruunamehua pieneen mikronkestävään kupilliseen vettä. Laita seos mikroon ja anna sen kiehua kolmen minuutin ajan. Tämän jälkeen anna seoksen seistä suljetussa mikrossa viitisen minuuttia, jolloin höyry pääsee levittymään mikron seinämille ja pyyhi sen jälkeen kostealla liinalla.

Pohjaan palanut ruoka

Voiko olla raivostuttavampaa touhua, kuin hinkata palanutta pohjaa puhtaaksi? Sokeripalan avulla selviät touhusta helpommalla, vaikka sen tehoon ei ensisilmäyksellä uskoisikaan: Kastele pohja vedellä, tartu sokeripalaan ja hinkkaa pata puhtaaksi. Liukeneva sokeri auttaa irrottamaan likaa helposti.

Uunin tai jääkaapin alle levinneet roiskeet

Puisten lattioiden pesuun voit käyttää seosta, johon tulee noin kaksi litraa vettä sekä noin desilitra valkoviinietikkaa. Jätä etikka kuitenkin pois, mikäli keittiösi puulattiat on vahattu.
Muunlaiset lattiat saat puhtaiksi helpoiten käyttämällä tehokasta mikrokuituliinaa ja asianmukaista lattianpesuainetta.

Uuniin kiinnipalanut ruoka

Anna uuniin jäähtyä kokonaan, ja poista suurimmat palaneet ruoat raaputtamalla niitä esimerkiksi karhunkielellä tai varovasti veistä apuna käyttäen. Suurimmat palat poistettuasi ripottele ruokasoodaa jäljellä olevien tahrojen päälle. Suihkuta tahrojen päälle hieman vettä, anna vaikuttaa yön yli ja pyyhi pois.

Määrittelemätön jäinen sotku pakastimessa

Kytke pakastin pois päältä, ja sekoita ruokalusikallinen leivinjauhetta noin litraan kuumaa vettä. Kastele mikrokuituliina sangossa ja pyyhi roiskeet pakastimestasi. Pahiten kiinni jääneet tahrat saat pois raaputtamalla niitä jollakin muovista valmistetulla työvälineellä. Kuivaa puhdistettu alue liinalla.

Lasinsirpaleet tiskikoneessa

Sammuta valot ja valaise taskulampulla tiskikoneen sisus nähdäksesi kaikki lasinsirut. Laita käsiisi suojahanskat ja leikkaa raaka peruna puoliksi. Voit painella raa'an perunan leikkauspintaa lasinsirpaleita vasten, jolloin niiden pitäisi tarttua perunaan. Pese tämän jälkeen yksi tyhjä kierros tiskikoneellasi.

Kuivuneet roiskeet työtasoilla

Kiireessä ei ole välttämättä aikaa jäädä kuuraamaan jokaista roisketta keittiön työtasoilta. Helppo keino onkin päästä eroon ikävistä tahroista hankaamalla niitä ensin kuivalla mikrokuituliinalla. Tämän jälkeen huuhtele tahrat kostealla liinalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja