Palmujen alla kytee uusi toivo – NHL:n aliarvostetuimmaksi pelaajaksi jälleen valittu Aleksander Barkov tyytyväinen seuran toimintaan: "En olisi voinut pyytää enempää"

Vuonna 1993 perustettu Florida Panthers on läpi historiansa pyörinyt lähinnä menestymättömyyden kierteessä, mutta nyt seura purjehtii myötätuulessa.

The Athletic -urheilumedian NHL-pelaajille teettämässä tuoreessa kyselyssä Aleksander Barkov äänestettiin jälleen ylivoimaisesti liigan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Barkov valmistautuu nyt toiseen kauteensa Panthersin kapteenina.

– Mitä seurajohto teki vapaiden agenttien markkinoilla, en olisi voinut pyytää enempää. Saimme erittäin hyvän maalivahdin, puolustajan ja pari hyökkääjää. Se on kaikki, mitä tarvitsimme. En malta odottaa, että pääsemme takaisin harjoitusleirille ja aloittamaan työt, Barkov sanoi NHL.comin mukaan.

Barkovin 96 pistettä olivat viime kaudella seuran yhden kauden ennätys. 

Panthers on jäänyt kahdella edelliskaudella pudotuspelien ulkopuolelle. Viimeisellä 18 kaudella tämä on tapahtunut vieläpä 16 kertaa. Edellinen pudotuspelien ottelusarjan voitto löytyy vuoden 1996 konferenssifinaaleista, kun joukkue eteni Stanley Cupin loppuotteluihin.

Seuran uusi päävalmentaja Joel Quenneville on tottunut urallaan voittamaan. Nyt sama kulttuuri olisi istutettava ja saatava kasvamaan ympäristössä, joka ei ole koskaan ollut jääkiekolle otollinen.

– Kaikki ymmärsivät viime vuonna, että kuka tahansa voi voittaa, missä kohdassa kautta tahansa. Jokainen joukkue voi tiivistyä ja saada homman toimimaan. St. Louis todisti, että kaikki on saavutettavissa, Quenneville sanoi.

Panthers vahvistui alkavalle kaudelle sarjan eliittimaalivahteihin lukeutuvalla Sergei Bobrovskilla, Tampa Bayn tähtisikermästä saapuneella, kahden Stanley Cupin finaalisarjan kokemuksella varustetulla puolustajalla Anton Strålmanilla. Hyökkäykseen syvyyttä tuovat St. Louisia vastaan finaaleissa vääntänyt Noel Acciari ja kolme kautta Wahington Capitalsissa viettänyt Brett Connolly.

– Saimme joitakin pelaajia, jotka tekevät ympärillään olevista parempia. Lisäsimme myös joukkueeseen syvyyttä, josta tulee olemaan hyötyä, Quenneville sanoi.

– Et voi voittaa mitään ilman maalivahtia. Joukkueena puolustaminen on tärkeää myös. Meidän oli kehitettävä näitä, ja uskomme tehneemme hyvää työtä, Panthersin GM Dale Tallon sanoi NHL.comille.

Lue myös:

    Uusimmat