Mainos

Palmen murhatutkimuksissa jälleen uusi mutka

Yksi syyttäjän uusista avaintodistajista Ruotsin entisen pääministerin Olof Palmen murhajutussa pelkää kostoa ja kieltäytyy todistamasta Christer Petterssonia vastaan. Syyttäjän mukaan hänet saatetaan vangita mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi. Hän saattaa näin syyllistyä väärään valaan ja voi joutua vangituksi mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi, sanoo syyttäjä Sven-Erik Alhem.

Mies on yksi niistä kuudesta tai seitsemästä uudesta todistajasta, joiden todistusten nojalla poliisi toivoo saavansa Christer Petterssonin tuomituksi Palmen murhasta. Ruotsin korkein oikeus ottaa lähiaikoina kantaa syyttäjän pyyntöön, että Palmen murhasta jo syytettyä, mutta sittemmin vapautettua Petterssonia vastaan nostettaisiin uusi syyte.

Miehen nimeä ei ole annettu julkisuuteen, mutta korkein oikeus on antanut Petterssonille oikeuden tutustua kaikkiin, myös salaisiin, esitutkintapöytäkirjoihin. Todistaja pelkää Petterssonin tai tämän toverien kostoa eikä luota poliisin tarjoamaan suojelukseen.

Alhemin mukaan esitutkinnassa tietoja antaneella henkilöllä on vahva velvollisuus toimia myös todistajana. On hyvin todennäköistä, että tällainen henkilö tuotaisiin oikeuden eteen pakolla ja hän joutuisi antamaan todistajan valan. Jos hän ei sen jälkeen kertoisi, mitä tietää, hän syyllistyisi väärään valaan, Alhem sanoi.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.