Mainos

Palme-mysteerin tutkinta tiivistyy jälleen

Ruotsin poliisi on ollut kovilla sen jälkeen, kun saatiin selville, että syyttäjä lopetti vuosia sitten kesken pääministeri Olof Palmen murhasta epäillyn miehen tutkimisen. Pääsyyttäjä Jan Danielsson sanoi maanantaina Ruotsin radiolle, että miehen toimia ei enää tutkittu, vaikka hänen ulkonäkönsä, motiivinsa, asetyyppinsä ja osoitteensa tekivät hänestä pääepäillyn.

Mies kutsuttiin kuulusteluihin kahdesti vuonna 1990, mutta vaikka hän ei tullut niihin, mihinkään toimiin ei ryhdytty, sanoi Danielsson. Tutkimuskomissiota on kritisoitu tästä rajusti. Nyt miehen tutkiminen on kuitenkin aloitettu uudelleen.

Palme ammuttiin lähietäisyydeltä Tukholman esikaupunkialueella vuonna 1986, kun hän oli palaamassa elokuvanäytännöstä vaimonsa Lisbethin kanssa.

Tiedotusvälineiden mukaan kyseinen epäilty on hyvin paljon murhasta tuomitun, mutta sittemmin vapautetun Christer Petterssonin näköinen ja omistaa myös samantyyppisen, murhassa käytetyn 357 Magnum-revolverin. Mies tunnettiin "Palme-vihaajana" ja hän oli murhan hetkellä lähellä murhapaikkaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.