Palkintosijasta taistelevalla Teemu Sunisella riittää haasteita – "Ei ole selvää vastausta"

Teemu Suninen taistelee tiukasti palkintosijasta – "Joutuu puristamaan kaikkensa" 1:22
Teemu Suninen kamppailee tällä hetkellä pidon kanssa.

Teemu Suninen käy kovaa kamppailua Suomen MM-rallin kolmossijasta Takamoto Katsutaa vastaan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kun kisasta on takana 14 erikoiskoetta, Suninen pitää hallussaan viimeistä palkintosijaa, mutta vain sekunnin erolla Toyota-kuljettaja Katsutaan. Hyundai-kuski Suninen loikkasi aamupäivällä Katsutan edelle, kun japanilainen spinnasi Päijälän erikoiskokeella.

Suninen kilpailee vasta toista kertaa Hyundain Rally1-autolla MM-rallissa. Jokelalaisen urakkaa vaikeuttaa huomattavasti se, että sateet ovat liukastaneet keskisuomalaisia sorateitä.

– Ei ole ollut helppo päivä. Auton perä tuntuu tosi liukkaalta. Se ei anna parasta luottoa, Suninen huokaisi.

– Olemme nyt ensimmäistä kertaa tällaisessa olosuhteessa tällä autolla. Nämä ovat minulle uusia juttuja. Ajoa pitää sopeuttaa ja ehkä myös autoa.

Lauantain päivähuollosta Suninen yrittää löytää ratkaisuja siihen, kuinka Hyundain Rally1-autoon saataisiin enemmän pitoa liukkaalle "torpparin asvaltille".

– Tällä kokemuksella joutuu tekemään parhaita arvauksia. Meillä ei ole selvää vastausta siihen, mikä auttaisi meitä löytämään takaisin luottamusta. Täällä on tärkeää mennä sen, mitä pääsee ja uskaltaa – eikä arvuuttelemaan, milloin perä lähtee alta, Suninen sanoi.

Suninen pitää suomalaiskuljettajien mainetta yllä kotikilpailussa, sillä Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi joutuivat jättämään leikin perjantaina kesken ulosajojensa vuoksi. Suniselle olisi kaiken natsatessa tarjolla uran neljäs palkintokorokepaikka.

– Taistelu on aina hienoa, siitä ei pääse mihinkään. Nämä ovat molemmille kuljettajille hyviä juttuja ja näitä tarvitaan, jotta päästään huipulle, Suninen summasi.

– Olisihan se hienoa päästä podiumille, mutta se on vielä kaukana, eikä sitä parane miettiä. Mennään pätkä ja lenkki kerrallaan.

Lauantain päivähuollon jälkeen ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Suomen MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat