Kalle Rovanperä kärjen vauhdissa testi-ek:lla – perjantaina edessä iso haaste: "Väkisinkin tulee takkiin aika paljon"

Rallin MM-sarjaa ajetaan tällä viikolla Portugalissa. Torstaina vuorossa oli testierikoiskoe, josta muodostui äärimmäisen tasainen.

Toyotan Kalle Rovanperä taittoi 4,55 kilometrin mittaisen erikoiskokeen kolmeen kertaan. Paras aika, 2.56,7 syntyi kolmannella kierroksella. Ajallaan Rovanperä sijoittui testierikoiskokeella kahdeksanneksi.

Pätkän nopeimman ajan kaasutteli Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans, joka oli 1,5 sekuntia suomalaista nopeampi. Fordin Craig Breen oli toinen puoli sekuntia Evansin perässä ja Hyundain Ott Tänak kolmas kolme kymmenystä Breenille jääneenä.

Rovanperä joutuu torstai-iltana käynnistyvään ralliin MM-sarjan johtajana ensimmäisenä kuljettajana.

– Ihan hyvillä fiiliksillä. Aura-auton roolissa sorakisaan ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoista nähdä, miten se onnnistuu, Rovanperä sanoi MTV Urheilulle.

Portugalin MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana, mutta todenteolla kisa käynnistyy perjantaina, kun ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta.

– Luulen, että haaste tulee olemaan tosi iso. Kun katsoo, miten muut auramiehet ovat ajaneet, perjantaina väkisinkin tulee takkiin aika paljon. Pitää lauantaina ja sunnuntaina ajaa hyvin ja saada sijoituksia takaisin.

Hyväksi sijoitukseksi Portugalista Rovanperä laskisi kärkinelikkoon ajamisen. Haastetta lisää se, että Portugalissa ajavat muiden mukana vain osan kauden kisoista kiertävät ranskalaiset Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier.

– Nyt on paljon kuskeja, ketkä ovat jättäneet kisoja väliin ja lähtevät takaa. Ne menevät varmaan perjantaina aika kauas, mutta kaikki on aina mahdollista Rovanperä sanoo.

– Pitää pysyä vaan rauhallisena ja puskea mahdollisiman kovaa, että ero olisi mahdollisimman pieni. Helposti alkaa ehkä ajaa vähän varovasti ja löysäilemään. Se on kuitenkin aika vaikeaa ajaa, kun on liukasta eikä ole pitoa.

WRC2-luokassa kauden ensimmäistä kilpailuaan ajava Teemu Suninen oli Hyundaillaan testierikoiskokeella koko joukon nopein ennen Oliver Solbergia ja Marco Bulacia.

Alkukauden C Moren rallistudiossa asiantuntijana työskennellyt Suninen sanoo lähtevänsä ralliin hyvällä fiiliksellä.

– Auto tuntuu hyvältä ja käyttäytyy hienosti ja menee niin kuin itse toivoo. Hieno päästä ajamaan taas kunnolla.

Tavoitteet ralliin ovat Sunisella selvästi mielessä.

– Podiumille jos päästään, ollaan tyytyväisiä, Suninen sanoo.

– Täytyy muistaa, että auto on uusi ja siinä on kehitettävää.

MM-kärki Rovanperä on kerännyt kauden kolmesta rallista 76 pistettä ja johtaa sarjaa 29 pisteellä ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Breen on kolmantena 30 pisteellään.

Lue myös:

    Uusimmat