Esapekka Lappia hirvittää jo Rovanperän vauhti – "Kovaa laskee Kalle, ei auta mikään"

Kalle Rovanperä ensimmäisenä Suomen MM-rallin testierikoiskokeelle 1:53
Kalle Rovanperä ponkaisi ensimmäisenä matkaan Suomen MM-rallin testierikoiskokeelle torstaina.

Hyundain Esapekka Lappi jahtaa uran toista MM-osakilpailua voittoa tänä viikonloppuna Keski-Suomessa.

Lapin toistaiseksi ainoa MM-rallin ykköstila on niin ikään Suomen osakilpailusta, mutta jo kuuden vuoden takaa. Pieksämäkeläinen kokee, että MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Toyotan Kalle Rovanperä on jälleen kerran pahin vastustaja, vaikka puolustava mestari joutuukin ladulle ensimmäisenä autona perjantaina.

Kisan testierikoiskokeella Rovanperä piiskasi Toyotansa ykkösaikaan. Lappi taipui maanmiehelleen 1,1 sekuntia.

– Ensimmäinen ja kolmas veto olivat jo ihan hyviä. Tuntui aika helpolta ja oli turvallisen puolella. Kovaa laskee Kalle, ei auta mikään. Ilman muuta haluan voitosta taistella, mutta sen on eri asia, että pystytäänkö, Lappi sanoi testipätkän jälkeen MTV Urheilulle.

– Ei se silti riehumalla tule, vaan pitää ajaa siististi niin kuin ajoin shakedownin ensimmäisen vedon. Aikaa ei huku silloin mihinkään. Tuntuu, että voisi ajaa kovempaakin, mutta voi tulla liian isoja luisuja ja siinä häviää aikaa lopulta. Tietynlainen kultainen keskitie pitää löytää ajamiseen.

OSALLISTU! Oletko paikalla Jyväskylän MM-rallissa ja sait kuvattua jotain mielenkiintoista? Lähetä uutiskuva tai video osoitteessa www.mtvuutiset.fi/lukijankuvat TAI WhatsAppissa suoraan numeroon 0405785504. Parhaat otokset julkaistaan MTV Uutisten verkkosivuilla ja C Moren rallilähetyksissä.

Testipätkällä Lappi kokeili myös pieniä säätömuutoksia, mutta ne menivät metsään.

– Muutimme vähän autoa toisella vedolla, mutta pito hävisi ihan kokonaan. Se vähän yllätti. Muuallakin oltiin aika rajoilla sillä vedolla. Ei vaan tarttunut auto yhtään tiehen. En tiedä, muuttuiko tie liukkaaksi, mutta kaikki muut paransivat, joten näin ei ollut. Aika kapea oli se ikkuna, missä auto toimi. Pienillä muutoksilla pystyi pidon hävittämään, Lappi analysoi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Esapekka Lappi suorana: "Ei riitä!" 1:51
Esapekka Lappi oli shakedownin perusteella pessimistinen mahdollisuuksistaan Suomen MM-rallissa.

Kokemus oli silti todella tärkeä, jotta vastaavan sudenkuopan välttää varsinaisen rallin aikana.

– Ainakaan siihen suuntaan ei kannata mennä. Tosi tärkeä juttu, että tuli kokeiltua nyt eikä sitten kisassa. Tuollaista kovapintaista tietä meillä ei testialueella ole. Siksi oli tärkeää nähdä, miten jousitus tuollaisella tiellä toimii, Lappi totesi.

Rovanperän lisäksi Hyundain suomalaisässä nostaa voittotaisteluun tutut nimet.

– On siellä vaan aika monta nimeä, joita voi voittotaisteluun nostaa. Thierrystä (Neuville) ei tiedä, mihin hän intoutuu. Ei (Ott) Tänakia sovi myöskään unohtaa. Enemmän on kyse siitä, kestääkö laite kolme päivää. Siinä on kuitenkin niitä luotettavuusongelmia ollut aika paljon. Elfyn (Evans) ajoi myös hyvin jo testipätkällä ja on voittanut täällä, Lappi mietti.

Suomen MM-rallin ensimmäinen varsinainen erikoiskoe kaasutellaan Jyväskylän keskustassa Harjulla torstai-iltana. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat