Mainos

Palkatut "imagonkiillottajat" sosiaalisen median uusi haaste

Sosiaalisen median uutena haasteena pidetään "astroturfingia" eli maksettua sisällöntuotantoa, jossa valtiot tai yritykset maksavat yksityishenkilöille esimerkiksi valtiolle myönteisistä statuspäivityksistä.

Uutiskanava CNN paljastaa, että esimerkiksi Kiinan valtio maksaa sadoilletuhansille kansalaisilleen valtiolle myönteisten Facebook-päivitysten ja keskustelufoorumien kommenttien julkaisemisesta.

Kanavan mukaan Kiina on palkannut jopa 280 000 henkilöä muokkaamaan sosiaalisen median, blogien ja uutissivustojen keskustelupalstoja valtiolle myönteisimmiksi. "Imagonkiillotuskampanjaan" on palkattu lähinnä hallituksen omia työntekijöitä, mutta mukaan on palkattu myös muun muassa opiskelijoita, jotka pyrkivät Nuorten kommunistisen puolueen jäseniksi.

"Astroturfing" tuttua maksetuista tuotearvosteluista

"Astroturfing"-termi tarkoittaa väärennettyä ruohonjuuritason toimintaa ja se on tullut tutuksi internetin suursivustojen kuten Amazon.com:n kautta. Siellä ilmiö on näkynyt lähinnä maksettuina tuotesuosituksina.

Kovasta sensurointipolitiikastaan tunnetun Kiinan internet-käyttäjät eivät ole kuitenkaan täysin avuttomia sivustojen estojen ja sensuroinnin edessä.

- "Astroturfing", sensurointi ja tietojen suodattaminen synnyttää aina vastatoimintaa. Journalistit ja bloggarit opettavat jatkuvasti toisilleen tapoja, joilla internetin sensurointiohjelmia voi kiertää, kertoo CNN:n entinen toimittaja ja Kiina-tutkija Rebecca MacKinnon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.