Paljastus Argentiinan kultajuhlien kulisseista – näin MM-sankareiden "pelastusoperaatio" eteni: "He eivät voineet uskoa"

Argentiinan maailmanmestaruuden vuoksi järjestetty kultaparaati ei sujunut tiistaina toivotulla tavalla ja pelaajat jouduttiin lennättämään helikoptereilla takaisin tukikohtaansa.

Argentiinan kultajoukkue aloitti bussiparaatinsa hyvissä ajoin iltapäivällä, mutta tuhansittain ja jopa miljoonittain Buenos Airesin kaduille rynnänneet fanit tekevät bussin etenemisestä vaikeaa.

Useamman tunnin jälkeen bussiparaati päättyi kuin seinään, kun kaksi fania yritti pudottautua avokattoisen bussin kyytiin. Lopulta pelaajat lennätettiin takaisin Ezeizaan helikopterikyydillä.

Yhtenä operaation lentäjänä toiminut Daniel Barzola on kertonut, miten lennätysten järjestäminen oikein sujui.

– He soittivat minulle töistä juuri, kun olin tullut kotiin. Työtehtäväni olivat päättyneet jo. He soittivat ja sanoivat tarvitsevansa kiireisesti kaksi helikopteria, La Nacion -lehti kertoo Barzolan kertoneen Radio Rivadavian haastattelussa.

– Ajattelin, että jollain saarella tai laivalla olisi tapahtunut jokin onnettomuus. Kysyin, mitä on tapahtunut ja he nauroivat minulle, että meidän täytyy pelastaa maajoukkueen pelaajat.

Barzolan työnkuvaan kuuluu yleensä vakavissa onnettomuuksissa loukkaantuneiden henkilöiden kiireinen kuljettaminen, mutta tällä kertaa työ sujui iloisemmissa merkeissä.

– Se oli mahtavaa. Me lentäjät yritimme olla ammattimaisia ja pitää tunteemme kurissa. Pelaajat olivat todella iloisia. He vitsailivat ja juttelivat kanssamme. Se oli nautinnollista.

Barzola lennätti pelaajat Buenos Airesin halki viedessään heitä Argentiinan jalkapalloliiton tukikohtaan Ezeizaan.

– He olivat hämmästyneitä siitä, kuinka suuri joukko ihmisiä oli paikalla. He näkivät kyllä ihmisjoukon bussista, mutta helikopterista sen näkee ihan eri tavalla. He eivät voineet uskoa, kuinka paljon ihmisiä oli kaduilla, Barzola kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat