Mainos

Palinin ja Bidenin tv-väittelystä tuli tasainen taisto

Yhdysvaltojen varapresidenttiehdokkaiden ainoa yhteinen vaaliväittely ei tuonut varsinaista ratkaisua ehdokkaiden välille.

Demokraattien Joe Bidenin ja republikaanien Sarah Palinin väittelyn alkupuoli keskittyi odotetusti Yhdysvaltojen talouskriisiin.

Biden syytti talouden alamäestä republikaanihallintoa. Palin väitti, että valtaan päästessään demokraatit kiristäisivät verotusta ja syöksisivät amerikkalaiset veronmaksajat vielä syvempään ahdinkoon.

Ehdokkaat keskustelivat myös terveydenhuollosta, Irakin sodasta ja Iranin uhasta.

Biden oli selvästi kilpakumppaniaan vahvempi ulkopoliittisissa kysymyksissä. Ehdokkaat erosivat selvästi erityisesti mielipiteissään Irakin sodasta. Palin puolsi sodan jatkamista, kun taas Biden korosti joukkojen lisäyksen tarvetta Afganistanissa.

Väittely on varapresidenttiehdokkaiden ainoa. Siitä odotettiin varsinkin Sarah Palinille tärkeää näytön paikkaa.

John McCainin varapresidenttiehdokas Palin on ollut otsikoissa varsin värikkäiden lausuntojensa ja suoranaisten suusta hypänneiden sammakoiden ansiosta. Media on arvostellut Palinia mm. osaamattomuudesta ulko- ja talouspolitiikan saroilla. Häntä pidettiin kuitenkin parempana esiintyjänä kuin Bideniä.

Barack Obaman tukena oleva Biden on erittäin pitkän linjan senaattori, mutta hänkään ei ole päässyt julkisuudessa ilman möläytyksiä. Väittely järjestetään Washingtonin yliopistossa St.Louisissa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.