Mainos

Palestiinalaislähde: Israel lupasi vapauttaa palestiinalaisten varat

Palestiinalaishallinnon edustaja sanoi tänään Israelin luvanneen maksaa elokuussa jäädyttämänsä palestiinalaisten vero- ja tullivarat itsehallintoviranomaisille.

Israelin viranomaisten kanssa neuvotellut Nabil Shaath sanoi saaneensa virallisen ilmoituksen siitä, että noin 200 miljoonan markan arvoiset varat vapautetaan mahdollisimman pian. Israelin viranomaisten mukaan asiasta on kuitenkin vielä tehtävä lopullinen päätös.

Israel kerää verot myös itsehallintoalueiden palestiinalaisilta ja luovuttaa ne edelleen palestiinalaisviranomaisille. Elokuun alussa se jäädytti varat painostaakseen palestiinalaisia terrori-iskujen tutkimuksissa. Osa varoista vapautettiin jo aiemmin Yhdysvaltain painostuksen takia.

Tuore lupaus on ilmeisesti tulosta pääministeri Benjamin Netanyahun ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin eilisestä tapaamisesta. Israelin arvellaan ensi viikolla mahdollisesti helpottavan myös palestiinalaisalueiden saartoa, joka estää tuhansien palestiinalaisten työnteon Israelin puolella rajaa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.