Mainos

Palestiinalaishallinnon työntekijöille osa palkoista

Taloudelliset ongelmat ovat pahentuneet palestiinalaisalueilla länsimaiden jäädytettyä apunsa palestiinalaishallitukselle, koska Hamas ei suostunut tunnustamaan Israelia ja sanoutumaan irti väkivallasta.

Palestiinalaishallinnon työntekijöitä kerääntyi tänään posteihin Gazassa saamaan osan maksamatta jääneistä palkoistaan. Suuri osa hallinnon työntekijöistä on ollut palkatta yli kolme kuukautta Hamasin johtaman hallituksen noustua valtaan keväällä.

Kolmensadan dollarin (noin 240 euron) suuruista palkkasummaa alettiin jakaa 90 000:lle hallinnon työntekijälle ensin Gazassa ja myöhemmin Länsirannalla.

Valtiovarainministeri Omar Abdil-Razik kertoi tiedotustilaisuudessa, että ensimmäisenä palkkaa maksettiin alle 1500 shekeliä (260 euroa) kuussa ansaitseville.

Ministerin mukaan Hamasin edustajat ja ministerit ovat kantaneet palkkarahoja salkuissa rajan yli Egyptistä Gazaan viime viikkojen aikana. Yksityiset palestiinalaiset pankit ovat kieltäytyneet käsittelemästä hallinnon varoja sanktioiden pelossa.

Yksi hallinnon työntekijä kuvasi palkkasummaa kuitenkin vain "ruiskeeksi, joka turruttaa hetkeksi uneen kunnes heräämme taas tuskaisina".

Taloudellinen kurimus on pahentunut Gazassa ja Länsirannalla länsimaiden jäädytettyä apunsa palestiinalaishallitukselle, koska Hamas ei suostunut tunnustamaan Israelia ja sanoutumaan irti väkivallasta. EU on pyrkinyt löytämään uuden rahoitusmekanismin, jolla apu menisi suoraan palestiinalaisille ohi Hamasin hallituksen. Noin 100 miljoonan euron apupaketti hyväksyttiin viime perjantaina. Rahojen maksatuksen palestiinalaisten terveyssektorille on tarkoitus alkaa ensi viikolla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.