Mainos

Palestiinalaiset: Arafatin ja Zinnin tapaamiset myönteiset

Palestiinalaisten mukaan Arafatin ja erikoislähettiläs Zinnin tapaamiset ovat tuottaneet myönteisen viestin Lähi-idän konfliktin ratkaisemiseksi.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin ja Yhdysvaltain erityislähettilään Anthony Zinnin tapaamiset ovat "tuottaneet myönteisen viestin", sanoo palestiinalaisten tiedotusministeri Jasser Abed Rabbo.

- Zinnillä oli mukanaan positiivinen viesti tulitauon toteuttamiseksi ja poliittisten neuvottelujen aloittamiseksi, ja me otimme sen myönteisesti vastaan, Rabbo sanoi.

Zinni tapasi Arafatin myöhään eilen ja uudelleen varhain tänään Ramallahissa. Samaan aikaan Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney keskusteli Israelin pääministerin Ariel Sharonin kanssa Jerusalemissa.

Cheney ilmoitti tänään aamupäivällä olevansa valmis tapaamaan Arafatin. Hän ei kuitenkaan kertonut milloin tapaaminen järjestettäisiin. Cheney sanoi kuitenkin, että alueelle on saatava tulitauko ennen tapaamista.

Väkivaltaisuudet alueella jatkuivat diplomaattisista ponnisteluista huolimatta. Seitsemän palestiinalaista ja yksi israelilainen saivat varhain tänään surmansa Länsirannalla ja Gazassa, kertoivat paikalliset lähteet.

Sharon: Arafat saa matkustaa


Pääministeri Sharon ilmoitti tänään, että Arafatin sallitaan matkustaa ulkomaille, jos hän panee täytäntöön Yhdysvaltain välittämän tulitaukosopimuksen.

- Kerroin varapresidentti Cheneylle, että Tenetin sopimuksen toteuttaminen mahdollistaa Arafatin poistumisen palestiinalaisalueilta, Sharon sanoi
lehdistölle tavattuaan Cheneyn toistamiseen tänään.

Israel veti joukkojaan palestiinalaisalueilta

Israel on vetänyt joukkojaan miehitetyiltä palestiinalaisalueilta Länsirannalla. Joukkoja nähtiin poistuvan muun muassa Beit Jalan kaupungista, jonka Israel miehitti pari viikkoa sitten.

Vetäytyminen aloitettiin sen jälkeen kun Zinni oli tavannut sekä israelilaisia että palestiinalaisia turvallisuusviranomaisia eilen illalla.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.