Mainos

Palaveripullasi meni jo - firman suuhun

Palaveripullat ovat historiaa osassa yrityksiä. Taantuman kurittamat yritykset ovat vaihtaneet pullat edullisempiin kekseihin tai sitten tarjoilua ei ole enää ollenkaan, ei varsinkaan oman henkilökunnan kokouksissa. Pullattomuus kiihdyttää tavallista duunaria nettikeskusteluissa.

Ilmiö vahvistetaan henkilöstöravintolapalveluita tarjoavasta Fazer Amicasta.

- Kyllä tällaista signaalia on näkyvissä. Edustusmyynnissämme on laskua viitisen prosenttia. Varsinkin sisäisissä kokouksissa leivokset ja pullat ovat vaihtuneet kekseihin, Fazer Amican liiketoimintajohtaja Päivi Harmaakorpi kertoo.

- Lisäksi suunnittelu on tarkentunut eli nyt halutaan tietää todella tarkasti kokouksiin osallistuvien määrä, ettei tilata ylimääräistä. Edustuslounaista valitaan halvempi vaihtoehto.

Harmaakorven yksikön 250 henkilöstöravintolasta joka viidennessä on havaittu säästölinja vuodenvaihteen jälkeen

- Osassa yrityksistä ratkaisu on pakon sanelema, mutta kyllä nyt halutaan myös antaa kuva, että me emme pröystäile emmekä tuhlaa. Tarjoiluun on helppo tarttua, Harmaakorpi sanoo.

Kustannuksia syntyy myös tarjollepanosta

Pullien vaihtaminen kekseihin ei tuo kuluihin paljonkaan säästöä, sillä sekä pullan että keksien laittaminen esille kahveineen ja lautasliinoineen, tuominen kokoushuoneeseen ja poisvienti maksaa. Pullan näin muodostuva ns. yksikköhinta on euron kieppeillä, keksien vain vähän vähemmän.

Myös pullakeskustelun kiihdyttämät työläiset ovat laskeneet palaveripullien kustannuksia. Taloussanomien nettisivulla pullattomuutta kannattava laski, että 10 000 henkilön firmassa osastopalaverin pullat kerran kuussa maksavat 120 000 euroa vuodessa. (Pullan hinnaksi oli määritelty euro.) Kirjoittaja ymmärsi hyvin työnantajan halukkuuden karsia kustannuksia pullista.

Pullia tai paremminkin työntekijän hyvää kohtelua puolustava nimimerkki Ajattelija muistutti skaalasta ja löi tiskiin uuden laskelman.

- Onko fiksua maksaa esimerkiksi 5 000 euroa kuukaudessa työntekijästä eli palkka + sivukulut + työvälineet + tilat ja saada sillä rahalla tyytymätön työntekijä vai kannattaako maksaa 5 001 euroa kuussa, jos se pulla kerran kuussa pitää työntekijän tyytyväisenä ja tuottavampana? Kumpi on suurempaa tuhlausta?

Tosin monet keskustelijat muistuttivat, että palaverissa tehdään töitä, ei mussuteta pullaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.